Webcollection
Image default
Woning en Tuin

Houten lampen

Rotan en hout 

Je wil in je huis een gezellige sfeer creëren, je wil terug naar de natuur en de rust opzoeken? Hierbij kan je gaan werken met hout of rotan. Zowel hout als rotan zijn duurzaam, stevig en vooral heel trendy. Lampen in hout of rotan gaan jou helpen om dit warme karakter bij jou thuis in huis te halen.

Bij houten lampen vind je zowel de armaturen als de lampenkappen in hout. De staanders bij vloer- en tafellampen zijn in allerlei houten vormen te verkrijgen: blokken, takkenbossen of hele kunstwerkjes. Bij de hanglampen zijn er vaak grote houtconstructies gebruikt. Meestal zijn de lampenkappen in stof vervaardigd. Maar je ziet af en toe ook wel eens een lampenkap in hout. Bij rotan daarentegen worden vaak enkel de lampenkappen in rotan ontworpen. Houten lampenkappen zijn nogal zwaar en in het oog springend. Rotan lampenkappen zijn fijner en subtieler. Massief houten lampenkappen laten het licht helemaal niet door, opengewerkte houten lampenkappen zijn lichter en laten het licht diffuus door de kamer stromen. Bij rotan lampenkappen heb je altijd dat diffuse karakter. Kortom: rotan geeft een lichter karakter aan de verlichting dan houten lampen.

Of je al dan niet zware accenten wil gaan leggen met je verlichting, hangt af van de rest van je interieur. Heb je een fijn en vrij sober interieur, dan kan een zware houten lamp een leuk tegengewicht brengen. Heb je daarentegen een zwaar interieur waar al veel hout in voorkomt, dan kan je beter kiezen voor een lichtere verlichting. Daar komt rotan dan weer volledig tot zijn recht. Rotan is veel buigzamer dan hout. Daarom zijn er ook meer vormen in de rotan lampenkappen dan bij de houten exemplaren. Je bent voor rotan dan vooral beperkt tot lampenkappen, maar ze geven je veel meer keuze. Als je teveel hout in je interieur verwerkt, geeft dit snel een overdreven indruk. Dit heb je bij rotan dan weer minder.

Bij de staanlampen heb je bij rotan een aparte en kunstzinnige categorie: een rotan op zichzelf staand kunstwerk in de vorm van een balk, kubus, kegel of cylinder bijvoorbeeld met daarin de lichtbron verwerkt. Dit geeft een sprookjesachtig effect aan je verlichting. Deze lampen zijn ideaal om een lege hoek op te vullen. Voor een kamer waar je niet veel licht nodig hebt zoals bijvoorbeeld de hal, is dit een ideale lichtbron.

Je keuze tussen rotan en hout hangt dus af van de plaats waar je de lamp wil installeren. De meubels en andere accessoires die je al hebt, bepalen mee je keuze. Combineren en uitproberen is de boodschap!

Voor meer info : http://houten-lampen.nl