Webcollection
Image default
Woning en Tuin

Inrichting van tiny houses …. met meubilair voor de kleine portemonnee

Er is niet genoeg ruimte in elk appartement of tiny house voor grote meubels. ( –Wat betekent tiny house?) Vooral voor tiny house en studenten kamers moet er meubilair worden geproduceerd dat enerzijds proportioneel past en anderzijds zo goedkoop mogelijk is. Dat laatste is vaak niet eens het probleem, want er is een uitgebreid aanbod – vooral online – beschikbaar en ook met fantasie en vakmanschap kunt u van oude elementen prachtige tiny house meubels maken. Bij de inrichting is de creativiteit van de bewoners de belangrijkste factor. Want met de juiste meubels is het ook mogelijk om tiny houses veel groter te laten lijken. 

 

Het vinden van tiny house meubilair gemaakt van geschikte materialen

Bij de keuze van geschikte tiny house meubelen speelt niet alleen de grootte een rol, maar ook het materiaal. Meubels van donker hout hebben een verpletterend effect in kleinere ruimtes. Licht hout is daarom een betere keuze. Ook meubels van acrylglas of echt glas zien er goed uit. Met name op dit gebied zijn er tal van tafels of bijzettafels om uit te kiezen. Doordat het materiaal transparant is, zien dergelijke meubels er licht en luchtig uit.
 

Kies meubilair dat flexibel inzetbaar is

In tiny houses of appartementen is flexibel of opvouwbaar meubilair een goede keuze. Deze zijn meestal voorzien van wielen. Het is dus geen probleem om ze van de ene plaats naar de andere te vervoeren. Met dergelijke meubelen kan de gehele inrichting in slechts enkele minuten aan de betreffende behoeften worden aangepast. In dit gebied zijn vooral de bijzettafels of serveerwagens het vermelden waard.
 

Gebruik planken in plaats van kasten

Planken zien er veel lichter uit dan kasten of hangkasten. Toch bieden ze veel ruimte. De rekken dienen onder andere om nuttige gebruiksvoorwerpen op te bergen die te allen tijde snel toegankelijk moeten zijn. Bijzonder voordelig zijn de vrij te plaatsen legborden. Ze kunnen ook worden gebruikt als ruimteverdeler. De sideboards zijn ook gemakkelijk te integreren in tiny houses. De online shop moebel-guenstig.de biedt hier een mooie selectie. Kleine sofa’s en lichte clubfauteuils bieden veel comfort – het is belangrijk om het kleurenconcept te behouden, want kleine huizen en appartementen zien eruit alsof ze uit één enkele mal gegoten zijn.

Resultaat

Goedkoop meubilair voor kleine appartementen en tiny houses is er in een grote variëteit. Met de nodige creativiteit is het eenvoudig om de juiste combinatie voor kleine ruimtes samen te stellen. Door de verschillende meubels in vele kleurvariaties zijn er voor elke inrichtingsstijl mooie en goedkope meubels te vinden, ook voor kleine huizen.