Waarom luchtzuiverende kamerplanten productiviteitsverhogend zijn

Webcollection

Er is veel te zeggen voor luchtzuiverende kamerplanten. Zo zijn ze in een trendy pot een echte aanwinst voor je inrichting en dragen ze bij aan een gezonder binnenklimaat. Bovendien zouden we ons door hun groene kleur ook een stuk meer ontspannen voelen. Maar wist je dat luchtzuiverende kamerplanten ook een positief effect hebben op je productiviteit? Werkenden – of zij nu op een kantoor of vanuit huis werken – die luchtzuiverende kamerplanten om zich heen hebben, geven aan dat zij een stuk tevredener zijn over hun functioneren.

Duidelijke lange termijneffecten

Hoe dat precies komt? Onderzoekers van onder andere de Rijksuniversiteit Groningen hebben de invloed van een luchtzuiverende kamerplant onder de loep genomen en het een en ander op een rijtje weten te zetten. Uit het onderzoek blijkt dat werknemers die in een omgeving werken die is verrijkt met luchtzuiverende kamerplanten, tot wel 19 procent productiever zijn. Dit komt niet alleen door het feit dat de luchtkwaliteit verbetert en men zich hierdoor beter kan concentreren, maar ook vanwege het gegeven dat men zich met een luchtzuiverende kamerplant ook meer thuis voelt. De effecten gelden op lange termijn.

Een hogere productiviteit én een betere gemoedstoestand

Zo helpt het toevoegen van een luchtzuiverende kamerplant dus zowel direct als indirect aan het verhogen van je arbeidsproductiviteit. Behalve de Rijksuniversiteit Groningen concludeerde ook de Universiteit van Wageningen dit. Zo blijkt uit hun onderzoek dat werknemers niet alleen profiteren van het verbeterde binnenklimaat, maar dat ook hun gemoedstoestand verbetert en ze buiten het werk zelfs minder piekeren. Reden genoeg om ook jouw werkruimte van een luchtzuiverende kamerplant te voorzien!

Een breed aanbod luchtzuiverende kamerplanten bij Green Bubble

Green Bubble is dé webshop op het gebied van luchtzuiverende kamerplanten. Je vindt op de website een uitgebreid aanbod planten, compleet met een beschrijving van hun herkomst en verzorgingstips. Zo kun je jouw luchtzuiverende kamerplant zorgvuldig uitzoeken en er een flinke tijd van genieten. Alle planten en bloemen die via de webshop te koop zijn, komen rechtstreeks bij lokale kwekers vandaan. Omdat de tussenstap van de veiling wordt overgeslagen, scheelt dit je in de prijs én krijg je een plant thuisbezorgd die echt vers is.

https://www.green-bubble.com/nl/