Kopen wastafelkraan: maak uw adquate keuze

Uw hebt uw badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt onmiddellijk een douchekraan voor je wastafel. Er zijn zoveel verscheidene wastafelkranen te koop dat jij mogelijk niet direct goed weet welke jij uitgerekend moet selecteren. De onderstaande vragen ondersteunen jouw op weg gedurende dit aankopen van een wastafelkraan.

Zaken bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past het juiste in mijn interieur?

Heeft je zeker beperkt begroting en hou je van eenvoud? Dan is een standaardkraan de adequate beslissing. Zij zijn evenzeer beschikbaar als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of plattelands interieur past een klassieke stijl wastafelkraan uw beste. Klassieke wastafelkranen bezitten mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen zijn juist strak vormgegeven. Doorgaans betreffen het eengreepsmodellen. Een subcategorie geavanceerde wastafelkranen bedragen de minimalistische wastafelkranen. Zij zijn regelmatig vierkant van vorm en hebben een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind ik knap?

Uw meeste kranen bedragen van chroom. Kranen van dit materiaal schijnen mooi. Roestvrij staal is anderzijds mat van kleur en ietsje duurder. Dit voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Zeer hygiënisch uiteraard. Supersteel wastafelkranen (van dit handelsmerk Grohe) lijken op RVS. Zij zijn voorzien van een krasbestendige coating waarop geen vingerafdrukken overblijven. Nikkel is het ideale materiaal voor een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreepskranen bezitten een aparte toevoer voor heet en koud water. Uw regelt de temperatuur door evenals de knop voor koud water als warm water kloppend af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen zetten dit grotendeels goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden uw beste verkocht door hun gemak. Je vindt bescheiden de voor jou ideale temperatuur en kan de greep later in deze stand laten staan. Fors duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kun je met één of verschillende tippen met uw vinger de temperatuur van dit water regelen.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan kopen een keus voor mij?

Mits je een wastafel hebt aangaande een waskom dan kan je dit beste een in de muur ingebouwde wastafelkraan aanschaffen. Hoewel wandkranen enigszins duurder zijn dan staande wastafelkranen, beschikken zij twee belangrijke baten. Ten eerste is dit vanwege een ingebouwde wastafelkraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande kranen ontstaan behoorlijk wat vuil en kalkaanslag dat regelmatig moeilijk te verwijderen door moeilijke hoekjes. Hier heb jij bij een ingebouwde kraan geen last van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling die dit aangaande je badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mij een hoge, lage of gemiddeld kraan het handigste?

Voor een wastafel bedragen lage wastafelkranen de standaard. Een gemiddeld kraan levert nochtans meer gemak bij uw handen wassen en is derhalve handig als je even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen bestaan een must als je bak met je wastafel hebt.

6. Hoe significant vind ik de kwaliteit van een wastafelkraan?

De capaciteit van een wastafelkraan wordt gedetermineerd door het binnenwerk. Wastafelkranen hebben standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk zijn van hogere kwaliteit: deze zijn gemakkelijk te bedienen, lekken minder gauw en gaan langer mee.

Uw hebt door het beantwoorden van deze dingen een hoogwaardig beeld van de wastafelkraan die u wilt verkrijgen. Neem een kijkje met www.installatievakwinkel.nl en koop uw ideale wastafelkraan.

Voor meer info :