Webcollection
Image default
Zakelijk

Uw supplier management profiteert van een grondige spend analyse

Supplier management begint met een spend analyse. Een inkoopadviesbureau kan u daarbij helpen. Wilt u het leveranciersbeheer uw onderneming onder handen nemen? Dan is een spend analyse de juiste plek om te beginnen. Op basis daarvan maakt u inzichtelijk waar verbeteringen te behalen zijn, en kunt u uw supplier management verscherpen. Meer weten over wat een dergelijke analyse voor uw bedrijf kan betekenen? Dat leest u hier.

Een spend analyse is de basis van uw supplier management

Een inkoopadviesbureau maakt een spend analyse voor iedere onderneming – van klein tot groot. Zeker als u met honderden of zelfs duizenden leveranciers te maken heeft, is het de moeite waard om te investeren in een dergelijke analyse. Wat heeft het voor voordeel voor uw bedrijf om bovenop het supplier management te zitten?

Verbeterd inzicht betekent kostenbesparing

Als ondernemer denkt u natuurlijk allereerst aan de kosten van uw onderneming. Inderdaad kan een grondige analyse u op de korte en lange termijn kosten besparen. Door het supplier management af te stemmen op de bevindingen die in de analyse naar voren komen, kan het inkoopproces van uw onderneming gestroomlijnd worden.

Betere communicatie, meer transparantie

Als we het hebben over supplier management is niet alleen het besparen van kosten relevant. Goed management maakt de contracten die u met uw leveranciers heeft getekend inzichtelijk. Zo verbetert de communicatie tussen onderdelen van uw bedrijf intern door middel van het leveranciersportaal, maar ook tussen u en uw leveranciers. Op die manier kan contractmanagement zorgen voor meer wederzijds vertrouwen.

Laat een analyse maken van de inkoopprocessen van uw bedrijf

Heeft u weinig zicht op de uitgaven van uw bedrijf? Op wie uw leveranciers zijn? En op wat voor contracten u afsluit met uw leveranciers? Dan is het verstandig om een inkoopadviesbureau als Grippr een spend analyse te laten maken. Als bedrijf profiteert u daar op meerdere vlakken van.