Webcollection
Image default
Aanbiedingen

3 punten waar je op moet letten bij een bureaustoel

Hoewel vaak over het hoofd gezien, zijn bureaustoelen een belangrijk onderdeel van elke werkplek. Een goede stoel kan het verschil zijn tussen een comfortabele en productieve werkdag of een dag met rugpijn en ongemak. Bij het kopen van een bureaustoel zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden om de best mogelijke optie te vinden. In dit blogartikel geven we je enkele tips over waar je op moet letten bij het winkelen voor een bureaustoel.

 

Punt 1: Ondersteuning 

Een van de belangrijkste dingen om naar te zoeken in een bureaustoel is ondersteuning. Je zult ervoor willen zorgen dat de stoel voldoende steun biedt aan je rug, zowel in de lendenstreek als in de onderrug. Veel stoelen hebben verstelbare lendensteunen waarmee je de mate van ondersteuning kunt aanpassen. Zorg er ook voor dat de rugleuning hoog genoeg is, zodat je hoofd niet ongemakkelijk naar voren hoeft te kantelen om je computerscherm te kunnen zien.

 

Punt 2: Grootte 

Een andere factor om rekening mee te houden bij het kopen van een bureaustoel is de grootte. Je wilt er zeker van zijn dat de stoel groot genoeg is voor jouw lichaamstype. Als je langer dan gemiddeld bent, moet je misschien op zoek naar een stoel met een hogere rugleuning en een langere zitting. Omgekeerd, als je korter dan gemiddeld bent, moet je misschien op zoek naar een stoel met een kortere rugleuning en zitting. 

 

Punt 3: Kenmerken 

Bij het zoeken naar een bureaustoel moet je ook rekening houden met eventuele extra functies die nuttig kunnen zijn. Veel stoelen hebben tegenwoordig bijvoorbeeld ingebouwde massagefuncties die je kunnen helpen ontspannen na een lange werkdag. Sommige stoelen zijn ook uitgerust met verwarmingskussens die pijn in de onderrug kunnen verlichten. Andere kenmerken waar je op moet letten zijn verstelbare armleuningen en hoofdsteunen, en wielen waarmee je je gemakkelijk kunt verplaatsen.

 

Bureautoel kopen

Bij het winkelen voor een bureaustoel is het belangrijk om comfort en ondersteuning in gedachten te houden. Ben jij opzoek naar zo’n comfortabele stoel? Bekijk het assortiment van Kato dan eens, gegarandeerd dat je vind wat je zoekt!

https://katoprojecten.nl/