Webcollection
Image default
Aanbiedingen

Je fiets onderhouden doe je met deze drie gemakkelijke tips

 

Fietsen zijn een geweldige manier om je te verplaatsen. Ze zijn milieuvriendelijk, hebben geen benzine nodig (dit maakt het bijzonder goedkoop) en het is erg leuk om te doen met een gezelschap. Maar zoals elk voertuig hebben ze onderhoud nodig om ze soepel te laten rijden. Hier zijn een paar tips voor het onderhoud van je fiets.

Tip 1: Roest voorkomen

Een van de beste manieren om roest te voorkomen is je fiets binnen te stallen. Als je geen overdekte stalling hebt, zorg er dan voor dat je je fiets afdekt met een zeil of iets dergelijks als hij niet in gebruik is. Veeg je fiets bovendien regelmatig af met een beschermingsmiddel op siliconenbasis om een barrière tegen vocht te creëren.

Tip 2: Schoonmaken en smeren

Om je fiets schoon te maken verwijder je eerst de wielen en banden. Gebruik een borstel en zeepwater om het frame, de vork en andere onderdelen van de fiets te wassen. Spoel vervolgens alles af met schoon water. Vergeet niet de ketting te smeren! Dit helpt de wrijving te verminderen en voorkomt dat de ketting gaat roesten. Op deze manier verminder je de kans dat de ketting er af gaat of zelfs knapt.

Tip 3: Bandenspanning

Controleer je bandenspanning regelmatig met een handmeter. Hoeveel bandenspanning je precies nodig hebt is afhankelijk van de grootte en het gewicht van de fiets. Als je vaak op ruwe wegen rijdt, kun je je banden oppompen tot een iets hogere spanning voor extra bescherming tegen lekke banden.

Toch een fietsenmaker nodig?

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je je fiets jarenlang in goede conditie houden. Vergeet alleen niet regelmatig schoon te maken en te smeren, binnen op te bergen of af te dekken als je hem niet gebruikt, en de bandenspanning vaak te controleren. Heb je nou toch iets aan je fiets waar je zelf niet verder mee komt? Ga dan vooral eens langs bij Roto Tweewielers. Deze Fietsenmaker in Deventer heeft ervaren personeel en lost elk kwaaltje aan jouw fiets op. Zo ben je gegarandeerd dat je nog vele gemakkelijke en plezierige kilometers kan maken. Veel rijplezier!

https://www.rototweewielers.nl/