Webcollection
Image default
Aanbiedingen

Let hier op bij het plaatsen van een zwembad in eigen tuin!

Let hier op bij het plaatsen van een zwembad in eigen tuin! 

Een zwembad in eigen tuin is voor de meeste mensen een mooie droom. Kunnen zwemmen wanneer je wil, mogelijk zelfs in de wintermaanden als het bad verwarmd gaat worden. Maar er zijn genoeg punten om rekening mee te houden als je overweegt om een zwembad aan te schaffen. Want heb je al nagedacht over het soort zwembad? Hoeveel wil je gaan uitgeven voor het zwembad? En zijn je eisen in deze prijsklasse wel te vinden? Lees snel verder en lees waar jij rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een zwembad.

Ondergrond

Een van de punten wat van belang is heeft met de ondergrond te maken. Bij het plaatsen van een opblaasbaar of een zwembad met frame zal je moeten zorgen voor een ondergrond zonder scherpe punten. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat het zwembad een gat aan de onderkant krijgt waardoor deze leegloopt. Bij een inbouw zwembad zal hier minder rekening mee gehouden hoeven te worden aangezien er een gat gegraven zal worden in de tuin. Hier kan dan een zeil of andere oplossing ingelegd worden om te zorgen dat het zwembad stevig op zijn plek blijft liggen en niet gaat lekken.

Extra eisen

Nu kan het ook zijn dat je bepaalde eisen aan het zwembad stelt. Zo wil je er misschien een verwarmingselement in hebben zitten waardoor je er het hele jaar door in kan zwemmen. Dit komt voornamelijk voor bij inbouw zwembaden, en vaak gaat dit gepaard met een zogenaamde “Pool House”. In dit huisje zitten verschillende filters en de verwarming voor het zwembad. Bij dit soort wensen zal je merken dat de kosten meteen een stuk hoger liggen. Het kan ook zijn dat jij als eis stelt dat je het zwembad in de winter makkelijk kan opbergen. In dit geval kan een zwembad met frame een hele goede optie zijn. Zo heb je in de zomer een redelijk groot zwembad, en kan deze in de winter makkelijk opgeborgen worden. Ook kan er gekozen worden tussen een rechthoekig zwembad of een rond zwembad zoals de Intex Grafite Panel.

 

https://www.uwbuitenspecialist.nl/