Webcollection
Image default
Aanbiedingen

Het ontwikkelen van nieuwe applicaties in combinatie met een Kubernetes Cluster

Als u een Independent Software Vendor (ISV)bent, dan biedt u waarschijnlijk Sofware as a Service (SaaS) aan. Bij deze service is het belang dat er snel nieuwe functionaliteiten bij applicaties ontwikkeld en gelanceerd kunnen worden. Dit is mogelijk door de zogenaamde containertechnologie, dit is een ‘pakket’ met alle onderdelen van de applicatie en de applicatie zelf. Doordat deze containers op elk apparaat en besturingssysteem hetzelfde draaien is dit perfect om de code te hosten. Kubernetes is een erg bekende naam in de wereld van containertechnologie en biedt deze technologie aan in de vorm van beheerde containerhosting.

Een Kubernetes Cluster

Deze term omvat een set van services die zorgen dat de cluster beheerd wordt, en aan de andere kant dat de containers daadwerkelijk werken. Bij het beheren van een cluster praten we over de master nodes, en bij het daadwerkelijk laten draaien van de cluster gaat het over de worker nodes. Het voordeel van zo’n container is dat deze over meerdere machines en omgevingen kan worden uitgevoerd. Mocht je nou geen verstand hebben van dit soort systemen, en dit willen uitbesteden aan een bedrijf. Dan zijn er partijen zoals Fundaments welke het volledige Kubernetes Cluster infrastructuur systeem voor je kunnen beheren zodat jij je er geen zorgen over hoeft te maken. 

Beheren van een Kubernetes Cluster

Het is natuurlijk mogelijk om het management en de volledige infrastructuur van een Kubernetes Cluster volledig uit te besteden aan een partij. Een van deze partijen is Fundaments welke deze containertechnologie volledig omarmt hebben. Het voordeel van dit soort partijen is dat het beheer 24/7 in handen ligt van een extern bedrijf en je er geen omkijken meer naar hebt. Daarnaast kan een Kubernetes Cluster afgenomen worden in verschillende groottes en kan deze onbeperkt geschaald worden. Hierdoor kan dit beheer op maar gemaakt worden voor jouw onderneming.

https://www.fundaments.nl