Webcollection
Image default
Aanbiedingen

Olijfboom

Olijfboom 

Iedereen kent ze wel de olijven. Je hebt vast wel eens te maken gehad met een soort van de olijven. Het kan gaan om de groene olijfjes die je treft op een verjaardag of de olijfolie waarmee jij sommige maaltijden bereid. De olijven zijn afkomstig van de olijfboom. Lees snel verder en ontdek meer over de olijfbomen van MyPalmShop

 

De oorsprong 

Voor de oorsprong van de olijfboom moeten we duizenden jaren terug in de tijd. Bij de oorsprong van een olijfboom denken we tegenwoordig al snel aan Griekenland en Italië, maar de oorsprong bevindt zich officieel in Armenië. Vanaf hier werden de olijfbomen vroeger verspreid over de verschillende gebieden. Op deze manier werd hij ook op de grond gezet in de westerse wereld zoals Turkije, Palestina en Syrië. Van de vruchten, oliën en van het hout van een olijfboom wordt goed gebruik gemaakt door de mensen.

 

Wat doen we met olijven? 

Een olijf is een klein ovaal vruchtje wat velen van ons wel kennen. Het is al jarenlang erg populair over de gehele wereld. De olijven worden bij meerdere culturen gebruikt als een borrelhapje of het wordt verwerkt in de verschillende gerechten. De Nederlandse cultuur maakt van oorsprong weinig gebruik van de olijven. Door gebruik te maken van verschillende gerechten uit de buitenlandse keuken, krijgen wij ook te maken met verschillende olijfproducten. Eet jij de olijfjes enkel als borrelhapjes? Of pas jij de olijven of olijfolie ook toe tijdens het bereiden van een maaltijd? 

 

Olijfolie 

De olijfolie wordt al vele jaren gebruikt tijdens het bereiden van de maaltijden. Het product is afkomstig uit de natuur en wordt onder andere verwerkt in pasta’s, koude sauzen of als dressing. De olijfolie is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De extra vierge olijfolie heeft, met dank aan de koude persing, de lekkerste smaak. Naast het verwerken van de olijfolie in de maaltijden, wordt het ook gebruikt als verzorgingsproduct. Het zorgt voor een zachte, gezonde en stralende huid en glanzende haren. De olijfolie is natuurlijk erg vettig, daarom wordt het vrijwel nooit puur gebruikt, maar wordt het enkel verwerkt in de verschillende verzorgingsproducten. 

https://www.mypalmshop.nl/