Webcollection
Image default
Bedrijven

Je eigen T-shirt mooier maken

Als je een creatieveling bent, is het soms leuk om thuis aan de slag te gaan met het opleuken van je kleding. Dit is uiteindelijk ook veel voordeliger dan het aanschaffen van peperdure kledingstukken. Overigens mijden steeds meer mensen bepaalde grote kledingmerken, vanwege de slechte werkomstandigheden binnen die bedrijven. Eigenlijk zou het beter zijn om je zelfvoorzienend te zijn en je eigen kledingstukken te naaien of te breien. Helaas is niet iedereen gezegend met creatieve vingers. Vaak laten mensen een kledingstuk bedrukken, maar eigenlijk is dit dusdanig simpel dat je het thuis ook prima kunt doen.

Thuis creatief aan de slag

Een werktrui bedrukken is iets wat bedrijven vaak laten doen, maar je kunt net zo goed zelf thuis T-shirts en truien leuker maken door hier een eigen draai aan te geven. Overigens zijn bedrijven ook veel kwijt als ze kiezen voor een werktrui bedrukken bijvoorbeeld. Het bedrukken van je eigen shirt of trui lukt prima zonder allerlei dure apparaten en andere toestanden. Eigenlijk heb je alleen transferpapier nodig (papier wat je kunt gebruiken voor het bedrukken van een shirt bijvoorbeeld) en bakpapier. Zodra je weet welke tekst of afbeelding je wilt laten bedrukken, print je dit ontwerp uit op het transferpapier. Hierna knip je het ontwerp netjes uit. Vervolgens bepaal je de plek waar jouw ontwerp dient te komen. Zodra je dit weet, kun je het ontwerp op je shirt of trui leggen en hier bakpapier overheen leggen. Ga er nu met een strijkijzer overheen. Het is afhankelijk van het soort transferpapier hoe vaak dit nodig is.

De populariteit van naaien, breien en haken

Veel dames (en enkele heren) schaffen een naaimachine aan om thuis zelf mooie creaties te maken. De populariteit van breien en haken is daarnaast ook flink gestegen. Steeds meer vrouwen (maar ook mannen) willen leren breien of haken, zodat ze zelf allerlei kledingstukken kunnen creëren. Deze creatieve uitspattingen zijn tevens goed voor de hersenen en zorgen voor een heleboel ontspanning. Deze immense populariteit wordt verder ook gevoed door het feit dat de prijzen van kleding onder andere torenhoog zijn momenteel. Lekker shoppen is dus niet meer wat het was.

https://www.totaaltextiel.nl/werktrui/