Webcollection
Image default
Aanbiedingen

Dit is wat jij kunt doen om de natuur een handje te helpen!

De opwarming van de aarde, de kritieke situatie van de plastic soep en de stijging van de zeespiegel. Het zijn allemaal zaken waar we niet meer omheen kunnen. Kranten en journals hebben het er continu over. Het wordt echt tijd dat we met zijn allen ons steentje bijdragen aan een beter klimaat. En het woordje ‘we’ is hierin erg belangrijk, want alleen samen kunnen we dit probleem beperken. Om je alvast een duwtje in de goede richting te geven, hebben we deze blog geschreven. Je leest hier namelijk een aantal simpele tips die jij kunt toepassen in je dagelijks leven om de wereld een handje te helpen. Zorg ervoor dat jij een goed voorbeeld bent voor anderen! 

 

Weg met plastic!

Één van de grootste boosdoeners als het gaat om milieuvervuiling is plastic. Als we onze ecologische voetafdruk willen verkleinen is een logische eerste stap dus: dag zeggen tegen plastic. We zien hier al veel verbetering in, want je hebt vast al opgemerkt dat je vaak geen plastic rietjes meer krijgt en dat je geen plastic servies meer kunt kopen in de supermarkt. Dit is een maatregel die is ingegaan naar aanleiding van de klimaattop. Naast plastic bestek, bordjes en rietjes is er natuurlijk nog meer wat je kunt doen. Tegenwoordig shop je bijvoorbeeld al gemakkelijk plasticvrije shampoo bars of koop een hervulbare drinkfles in plaats van elke keer een nieuw flesje drinken!

 

Ook in de supermarkt kun je letten op je plastic verbruik. Bedenk voortaan voordat je je producten in je winkelwagen of mandje gooit eerst eens of er misschien een vergelijkbaar item in karton is verpakt. Een tip die we je kunnen meegeven voor tijdens het boodschappen doen is dat je je eigen tasje of zakje meeneemt om je groente en fruit in te doen, in plaats van de wegwerp zakjes van de supermarkt zelf!

 

Help de dieren

Over het algemeen regelt de natuur zijn zaakjes zelf. Maar het kan geen kwaad om de natuur soms ook een handje te helpen. Een voor de hand liggende optie is natuurlijk vogelvoer strooien, maar je kunt ook eens verder kijken naar bijvoorbeeld een egelhuisje. Egels hebben het tegenwoordig moeilijk met een plekje vinden waar ze kunnen rusten. Dat resulteert er dan vaak in de ze uiteindelijk langs de weg belanden door hard rijdende auto’s. Door een egelhuisje te plaatsen biedt je deze diertjes een veilige plek waar ze bijvoorbeeld hun winterslaap kunnen doen!

 

https://www.vogelhuisjes.nl/