Webcollection
Image default
Bedrijven

Wanneer heb ik een coach nodig?

Wanneer je van plan bent om deel te nemen aan bikini bodybuilding competitie is het belangrijk dat je je beste zelf presenteert aan de jury. In deze blog wordt er nader toegelicht wat het belang is van bijvoorbeeld een bikini fitness coach.

Bijna alles is niet alles

Wanneer je echt wil winnen is het belangrijk dat je ook open staat voor de kennis en mening van andere mensen. Vooral een bikini fitness coach die al jaren werkzaam is de branche. Wees niet eigenwijs door ervan uit te gaan dat je alles weet. Er valt altijd wel iets te leren, al is het maar een kleine tip. Deze kunnen juist vaak een groot verschil maken omdat iedereen erg competitief is wanneer het aan komt op het bouwen van zijn of haar beste lichaam. Vooral in de hogere bodybuilding classes ligt het niveau erg hoog maar ook vooral erg dicht bij elkaar.

Je bent niet hard genoeg voor jezelf

De meeste atleten zijn vaak minder hard voor hun zelf wanneer ze zelf bepaalde grenzen of afspraken overschrijden of niet nakomen. Wanneer je een coach hebt die zich verantwoordelijk stelt voor je acties ben je meer geneigd om de gemaakte afspraken na te komen. Je wil je coach immers niet teleur stellen. Ook wil je graag uit zijn of haar werk 100% rendement halen. Net als de coach dat wil uit jou.

Waar let de jury op?

De jury let op grootte, symmetrie en proporties. Grootte wil zeggen of je voldoende spiermasse hebt voor jou gewichtsklasse. Wanneer je de gewenste spiermasse heb ik het ook van belang dat je spiermasse goed verdeeld is over je lichaam. De jury wil geen 21 inch biceps zien en een buikomvang van 200 centimeter. Wanneer de grootte en proporties kloppen is het tot slot wel van belang dat beide lichaamshelften gelijk zijn aan elkaar. Het mag dus niet zo zijn dat een quadricep 2 keer zo groot is als het ander.

https://kossonutrition.nl/coaching-by-kosso/