Webcollection
Image default
Bedrijven

Waarom is DaaS waardevol voor mijn bedrijf?

In de digitale wereld, waarin de technologie zich razendsnel ontwikkelt, is het belangrijk dat een IT bedrijf de IT infrastructuur op de juiste manier blijft beheren. DaaS, de afkorting voor Device as a Service, biedt hierbij een fantastische oplossing. Deze oplossing zorgt ervoor dat bedrijven worden ondersteund bij het beheer van al hun hardware apparaten en daarnaast worden de IT ervaring van medewerkers en klanten ook verbeterend. In dit artikel kun je ontdekken wat DaaS is en hoe DaaS jouw bedrijf verder kan laten groeien!

Wat is DaaS precies?

DaaS is een actueel model waar vele bedrijven van profiteren. Bij deze opzet worden de hardware apparaten van bedrijven beheerd en onderhouden via de serviceverlener. Vaak wordt er gedacht dat deze dienst enkel voor computers wordt aangeboden, maar DaaS is van toepassing op alle hardware apparaten. Hierdoor kun je als ondernemer met het DaaS model alle computers, laptops en tablets laten beheren en onderhouden door de serviceverlener, zodat jij en jouw bedrijf hun focus op de bedrijfsvoering kunnen houden.

Wat zijn de voordelen van DaaS?

DaaS biedt bedrijven vele voordelen ten opzichte van de traditionele oplossingen op dit gebied. Zo is DaaS zeer efficiënt op het gebied van kosten, doordat bedrijven niet langer hoeven te investeren in dure hardware en software. Hierdoor kun je een hoop geld besparen en hoef je niet om de 2 jaar na te denken over nieuwe hardware of te ontdekken dat je software alweer verouderd is. De serviceverlener is verantwoordelijk voor het volledige beheer en onderhoud van alle hardware en software, wat tevens kostenbesparend werkt.

Ook is DaaS flexibel, omdat bedrijven snel en eenvoudig hardware kunnen toevoegen of verwijderen, om zo aan te kunnen sluiten bij veranderende bedrijfsbehoeften. Bovendien is DaaS betrouwbaar, omdat providers verantwoordelijk zijn voor het garanderen van een goede werking van de apparatuur en snel kunnen ingrijpen bij technische problemen. Of nieuw personeel deze taak op zich neemt of een ervaren serviceverlener, deze dienst brengt altijd kosten met zich mee. Echter, een ervaren serviceverlener kan ook kostenbesparend zijn en vervelende verrassingen voorkomen!

De waarde van Daas as a Service voor jouw bedrijf!

Daas as a Service is de ideale ondersteuning voor jouw IT bedrijf, die op vele manieren van meerwaarde kan zijn. Allereerst zorgt DaaS ervoor dat jouw bedrijf een stuk flexibeler wordt, doordat er snel geschakeld kan worden tussen de vele apparaten en hierdoor de bedrijfsvoering verbeteren. Daarnaast draagt DaaS bij aan de IT-ervaring van uw werknemers, omdat deze toegang hebben tot de meest actuele hardware en software.

Werknemers werken met de nieuwste devices en hierdoor hoef je als ondernemer niet bang te zijn dat je team achterblijft op digitaal gebied. Zeker wanneer je werkt met een hecht team, dat al jarenlang samen is en qua leeftijd ook ouder wordt, is het handig om de software en hardware up to date te houden. Ook zorgt DaaS voor een veilige werkomgeving op digitaal gebied, doordat de serviceverlener verantwoordelijk is voor alle veiligheid en zorg draagt voor alle beveiligingsupdates.