Webcollection
Image default
Auto's en Motoren

Voordelen van een uitlaat op maat

Voordelen van een uitlaat op maat

 

‍Photo by AndrzejRembowski on Pixabay

Een op maat gemaakt uitlaatsysteem is een geweldige manier om uw auto die laatste finishing touch te geven. Uitlaatsystemen zijn ontworpen om het beste in uw auto naar boven te halen door hem meer vermogen, een dieper motorgeluid en een betere gasrespons te geven. Kortom, een uitlaatsysteem moet de rijervaring verbeteren. Het juiste uitlaatsysteem laat uw auto het beste klinken door de motor luider en krachtiger te maken. Een goede uitlaat zal ook rekening houden met hoe uw auto is gemaakt, bijvoorbeeld of hij een zescilindermotor heeft of niet. Als uw auto geen mechanische verbinding heeft tussen de demper en de katalysator, moet u geld uitgeven voor een vervangende uitlaat van dezelfde of betere kwaliteit.

 

Wat te zoeken in een aangepast uitlaatsysteem

– Type installatie – Het is aan te raden een systeem te kiezen dat zowel een uitlaatdemper als een uitlaatcollector bevat. Terwijl een resonator eliminator zal de truc doen, uw uitlaat zal nog beter klinken met een demper. – Type uitlaat – Kies tussen een straight-through, een cat-back of een axle-back. Deze uitlaattypes beïnvloeden het vermogen, het geluid en de gasrespons van uw auto. – Lengte van het uitlaatsysteem – Zorg ervoor dat uw uitlaatsysteem lang genoeg is om van de turbo naar de uitlaat te gaan. Afhankelijk van de motor van uw auto bestaat de kans dat uw uitlaat niet lang genoeg is. – Budget – De kosten van een aangepast uitlaatsysteem zijn afhankelijk van het merk, de lengte en het type. Als u op zoek bent naar een systeem voor de standaardprijs, kunt u verwachten dat het u ongeveer 500 dollar kost.

 

Een auto kopen met een in de fabriek geïnstalleerd uitlaatsysteem

U hoeft geen nieuwe auto te kopen als uw huidige auto een uitlaatsysteem heeft. Voordat u het vervangt, moet u nagaan welk type systeem uw auto gebruikt, waar het zich bevindt en in welke staat het verkeert. Het kan zijn dat de luchtstroom door uw in de fabriek geïnstalleerde uitlaat nog goed is. Als u echter een auto wilt kopen met een in de fabriek geïnstalleerd uitlaatsysteem, zorg er dan voor dat de auto die u bekijkt een katalysator heeft. In dat geval zult u waarschijnlijk een vervangend uitlaatsysteem moeten kopen, omdat uw originele misschien niet lang genoeg is voor een katalysator. De beste manier om een vervanger te vinden is om met uw plaatselijke monteur of performancewinkel te praten. Leg uit wat u nodig hebt en zij zouden u moeten kunnen helpen een geschikte vervanging te vinden.

 

Kiezen tussen een cat-back en axle-back uitlaat.

Een cat-back uitlaatsysteem is het populairst en wordt tegenwoordig in de meeste auto’s gebruikt. Een cat-back is een type aftermarket uitlaatsysteem dat tussen de turbolader en de demper wordt aangesloten. Cat-back uitlaatsystemen zijn ontworpen om uw auto een dieper geluid te geven. Ze staan er ook om bekend dat ze meer vermogen leveren omdat ze de uitlaatstroom wegleiden van de turbocompressor, waardoor deze efficiënter werkt. Een axle-back uitlaatsysteem zou daarentegen krachtiger zijn en een dieper geluid geven dan een cat-back. Het is ook populairder bij racewagens omdat het de uitlaat via de achterkant van het voertuig leidt.

 

Voordelen van het installeren van een aftermarket uitlaat

– Betere gasrespons – Een straight-through uitlaatsysteem staat bekend om zijn betere gasrespons dan een cat-back of een axle-back systeem, dankzij het feit dat het meer uitlaatgasstroom toelaat. – Beter motorgeluid – Een rechtdoorgaand uitlaatsysteem zorgt ervoor dat de motor veel dieper en luider klinkt dan andere systemen, omdat het de uitlaat in de cabine leidt. – Meer kracht – Een straight-through uitlaatsysteem staat erom bekend dat het meer vermogen levert dan een cat-back of een axle-back systeem, dankzij het feit dat het meer uitlaatstroom toelaat.

 

Waarom u uw uitlaatsysteem moet beschermen

Als je uitlaatsysteem onbeschermd is, krijg je te maken met corrosie, vooral op de bouten die het systeem bij elkaar houden. U moet uw uitlaatsysteem tegen corrosie beschermen om te voorkomen dat het beschadigd raakt. Corrosie wordt veroorzaakt door het water in de lucht en de uitlaat, wat gebeurt omdat de uitlaat een metaal is. Omdat de uitlaat een metaal is, zal deze van nature vocht uit de lucht aantrekken. Zodra dat gebeurt, zal het water het metaal aantasten en het zwakker en gevoeliger voor schade maken. Corrosie kan allerlei problemen veroorzaken, van het verliezen van vermogen en een slechter geluid van de uitlaat tot het volledig kapot gaan van het systeem. De beste manier om te voorkomen dat corrosie uw uitlaatsysteem beschadigt, is het te beschermen.

 

Kiezen tussen metalen en keramische coating voor uw uitlaat

De markt wordt momenteel overspoeld met uitlaatsystemen met verschillende afwerkingen, waaronder titanium en keramische. Hoewel de verschillen tussen beide niet direct zichtbaar zijn voor het oog, kunnen gebruikers erachter komen welke ze echt nodig hebben door naar de motor van hun auto te kijken. Auto’s met een turbocompressor, een motor met hoge snelheid, hebben meestal een metalen uitlaatsysteem nodig. Auto’s met een natuurlijk geaspireerde motor, die geen turbo heeft, kunnen daarentegen een keramisch uitlaatsysteem gebruiken. Als uw auto geen turbo heeft, heeft hij geen metalen uitlaatsysteem nodig. Als uw auto een atmosferische motor heeft, is keramiek de beste optie.

 

Hoe installateurs uw uitlaatsysteem kunnen beschadigen

Als u besluit het uitlaatsysteem van uw auto zelf te vervangen, moet u ervoor zorgen dat u het beschermt tegen schade. Je kunt dit doen door een knalpotbeschermer te installeren, dat is een metalen plaat die bij de knalpot is bevestigd. Geluiddemperbeschermers beschermen uw uitlaatsysteem tegen deuken en krassen tijdens de installatie. Ze zijn meestal gemaakt van duurzaam metaal, wat de beste optie is als u ervoor wilt zorgen dat uw uitlaat in goede staat blijft. Afhankelijk van het ervaringsniveau van uw monteur, kan deze beschermkappen gebruiken terwijl hij uw nieuwe uitlaatsysteem installeert. Beschermkappen zijn meestal metalen platen die over het uitlaatsysteem en de knalpot passen.

 

Installatietips en lijst van benodigde onderdelen

– Wat te gebruiken: T-sluitingen, pakkingsets, bougiekabels, knalpotbeschermers, uitlaatklemmen, uitlaathaken en uitlaatflenzen. – Waarop moet u letten: – Als u aan de klus begint, zorg er dan voor dat u weet hoe u het juiste gereedschap moet gebruiken. Zo beschadigt u uw uitlaatsysteem niet. – Wanneer u klaar bent, moet u uw werkgebied en de omgeving schoonmaken. Zo voorkomt u dat andere mensen vuil of vet op de grond krijgen. – Controleer tenslotte de handleiding van uw auto. Dit zal u helpen ervoor te zorgen dat u alles goed doet.

 

Conclusie

Uiteindelijk is het aan u om te beslissen welk type uitlaatsysteem u op uw auto wilt. Het kiezen van een uitlaat op maat zal uw auto die laatste finishing touch geven, evenals het verbeteren van de rijervaring.

https://dvcustoms.nl/uitlaat-op-maat/