Webcollection
Image default
Vakantie

Bonaire bezoeken, wat zijn de hoogtepunten?

Bonaire staat in eerste instantie uiteraard bekend als één van de meest heerlijke strandbestemmingen ter wereld. Dit is niet alleen het gevolg van de geweldige stranden die je hier aantreft, ook het klimaat helpt daar uiteraard een stevig handje bij. Dit gezegd hebbende zou het niet correct zijn om aan te geven dat deze vakantiebestemming louter en alleen interessant is voor mensen die graag willen vertoeven op het strand. Dat is namelijk niet juist. Je zal dan ook kunnen vaststellen dat Bonaire eveneens voor de cultuurliefhebbers wel één en ander te bieden heeft. Wat precies? Dat laten we je zeer graag ontdekken middels de onderstaande informatie!

Washington Slagbaai Nationaal Park

Het gebeurt eerder zelden dat een bezienswaardigheid op een eiland zoals Bonaire onder de radar blijft. Toch geldt dat wel degelijk voor het Washington Slagbaai Nationaal Park. Voor dit park geldt nochtans dat ze reeds in het jaar 1969 werd ingesteld met als doel om het droge rotslandschap dat zich hier ontvouwt te kunnen beschermen. Voor dit park geldt dat ze vandaag de dag het leefgebied vormt van verschillende dieren. Het gaat hierbij niet alleen om de groene leguaan, maar bijvoorbeeld ook om de zogenaamde lora, één van de zeldzaamste vogels die er op deze planeet rondvliegen.

Het Pekelmeer, niet voor niets wereldberoemd

Van één van de minst bekende bezienswaardigheden van Bonaire naar één van de bekendste. Het zogenaamde Pekelmeer geniet wereldwijd bekendheid omwille van onder meer de kleur van het water. Deze is namelijk rozerood. Voor deze locatie geldt echter in de praktijk dat ze ook beschikt over een wat donkere bladzijde uit haar geschiedenis. Deze bladzijde is tegenwoordig overigens nog altijd tastbaar aanwezig. Wie het Pekelmeer in Bonaire bezoekt zal namelijk kunnen vaststellen dat er rondom het meer allemaal slavenhuizen zijn terug te vinden. Deze vormen ook vandaag nog altijd het tastbare bewijs van het slavernijverleden waar Bonaire mee werd geconfronteerd.

Andere bezienswaardigheden die je niet over het hoofd mag zien!

Voor de bovenstaande twee bezienswaardigheden geldt dat ze beslist niet over het hoofd gezien mogen worden wanneer je van plan bent om kennis te maken met de cultuur en de geschiedenis van het land Bonaire. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk zo dat deze slechts het puntje van de ijsberg vormen. Tijdens een verblijf op dit eiland is het dan ook de moeite waard om kennis te maken met:

  • Kralendijk;
  • Rincon;
  • Fort Oranje;

Voor Fort Oranje geldt dat het een klein fort is welke zich bevindt in Kralendijk. Deze bezienswaardigheden zijn dan ook probleemloos te combineren. Het was de West-Indische Compagnie die er hier reeds in het jaar 1639 voor koos om de eerste verdedigingswerken op te trekken. Voor de huidige overblijfselen geldt evenwel dat ze dateren van het jaar 1816. Het was natuurlijk in die tijd dat de Nederlanders erin waren geslaagd om het eiland te veroveren op de Engelsen. In ieder geval, wil jij graag een leuke tijd aan het strand afwisselen met ook een beetje cultuur of natuur opsnuiven op dit prachtige eiland? Dan mag het duidelijk zijn dat dit zonder probleem tot de mogelijkheden behoort.

Breidt je vakantie verder uit met een bezoek aan het mooie Aruba!