Webcollection
Image default
Hobby en vrije tijd

Fietstas of fietskrat op de fiets?

Bij het fietsen zijn er veel mogelijkheden om je spullen te vervoeren. Fietstassen en fietskratten zijn twee populaire manieren die fietsers gebruiken om spullen te vervoeren tijdens het fietsen. Beide hebben voordelen, afhankelijk van wat je nodig hebt. In dit artikel bespreken we de voordelen van een fietskrat in plaats van een fietstas.

 

Voordelen fietskrat vs fietstas

Het eerste voordeel van een fietskrat is dat het meer capaciteit biedt dan een fietstas. Terwijl de meeste fietstassen slechts ruimte hebben voor één groot voorwerp, zoals een laptop of een boek, kun je in een fietskrat meerdere voorwerpen tegelijk kwijt. Dit maakt hem ideaal voor het vervoeren van boodschappen of andere grote voorwerpen die anders moeilijk in een enkele fietstas passen. Het formaat en de vorm van het krat maken het ook gemakkelijker om spullen snel en efficiënt in en uit te laden, waardoor het perfect is voor het doen van boodschappen of voor woon-werkverkeer met veel spullen.

Een ander voordeel van een fietskrat is de grotere stabiliteit bij het dragen van zwaardere lasten. Door de grotere afmetingen wordt het gewicht gelijkmatiger verdeeld over de lengte van het frame dan bij fietstassen, die bij overbelasting een ongelijkmatig evenwichtspunt op de fiets kunnen veroorzaken. Door gewicht toe te voegen boven in plaats van onder de achteras, helpt dit de fiets beter onder controle te houden, zelfs met zware lading op sleeptouw.

Naast de grotere capaciteit en stabiliteit is een ander voordeel van een fietskrat de veelzijdigheid ervan. Denk je veel en vaak spullen te vervoeren dan kun je kiezen uit een groot fietskrat. Denk je er minder vaak gebruik van te maken, dan kun je ook kiezen voor een kleiner formaat.

Tot slot is een groot voordeel dat fietskratten van fietstassen onderscheidt, de duurzaamheid. Door het kunststof materiaal is het krat bestand tegen weer en wind. Regen, kou? Het maakt allemaal niet uit.Fietsatssen daarentegen zullen eerder verweren door zon en regen. Vooral als je goedkope fietstassen koopt, zal dit verloop sneller gaan.

Voordelen fietstas tov fietskrat

Fietstassen zijn meestal waterdicht gemaakt en je spullen blijven droog als je tas in de regen komt. Fietskratten hebben vijwel nooit een deksel waardoor de inhoud nat kan worden. Een fietskrathoes doet wonderen! Daarnaast heb je fietstassen echt in wel heel veel verschillende kleurtjes en printjes. De keuze hierin is zeker veel groter dan bij fietskratjes. Je kunt de kleur bijvoorbeeld afstemmen op de kleuren van je fiets!

Al met al kan een fietskrat, als je meer capaciteit en stabiliteit nodig hebt bij het vervoeren van zwaardere ladingen, je algehele rijervaring ten goede komen. Ze zijn vaak wat voordeliger dan tassen en je kunt natuurlijk ook nog kiezen of je de bevestiging met behulp van een voordrager aan de voorkant plaatst of achter op je bagagedrager.