Webcollection
Image default
Vervoer en transport

De mooiste Europese steden bezoeken

Wil jij graag op vakantie, maar weet je nog niet waar je precies naartoe wilt? Dan kun je overwegen om een van de vele prachtige steden in Europa te bezoeken. Zo hoef je alleen een vliegticket te boeken, een taxi’s Schiphol reserveren en een hotel te boeken; je kunt namelijk binnen een paar uur overal in Europa landen. Zo kun je ook makkelijk een weekendje weg. Maar welke Europese stad is nu écht een aanrader om te bezoeken? Je leest het in dit artikel. 

Ontdek het zonnige Sevilla

De eerste stad waar je écht een keer een bezoek aan moet brengen is het zonnige Sevilla. Deze Spaanse stad, gelegen in het hart van Andalusië, biedt je niet alleen zon, maar ook een prachtige cultuur en bezienswaardigheden. Te beginnen bij het Alcazar. Dit Moorse paleis is erg goed bewaard gebleven en is een echte aanrader om een keer te bezoeken. Het is behoorlijk groot en je kunt urenlang langs en door de prachtige gebouwen en tuinen struinen. Ook de nieuwere architectuur, zoals de Metropol Parasol, een houten bouwwerk met onder andere een collectie van archeologische vondsten én een enorm uitzichtpunt inclusief wandelroute (op 28,5 meter hoogte), is de moeite waard om te bekijken. 

Genieten van Lissabon

Een andere prachtige stad die bij velen op de bucketlist staat, is Lissabon. Lissabon staat zelfs bekend als een van de mooiste steden van Europa. Je kunt de stad verkennen met de trams, waardoor je ieder uithoekje kunt bezoeken. Daarbij kun je zo door alle historische wijken heen rijden, een aanrader op een warme zomerdag! Je kunt natuurlijk ook de stad te voet verkennen, maar met alle heuvels is het wel aan te raden om een goed paar schoenen mee te nemen. Wanneer je in Lissabon bent, is het zeker aan te raden om het Castelo de São Jorge te bezoeken. Dit kasteel is een van de hoogste punten van de stad.

Bezoek een van de mooiste steden van Italië

De laatste tip is om een van de mooiste steden in Italië te bezoeken: Assisi. Deze stad is erg ondergewaardeerd, wat ervoor zorgt dat het hier niet enorm druk is. Assisi is gelegen in Umbrië, in de buurt van Toscane. Deze stad biedt allerlei historische bezienswaardigheden. Het is een belangrijk bedevaartsoord, waardoor je er ook allerlei religieuze gebouwen en festivals zult vinden. Zo wordt in mei het Calendimaggio festival gehouden. Hierbij lopen de lokale bewoners, verkleed in middeleeuwse kostuums, door de straten van Assisi. Als je geïnteresseerd bent in de middeleeuwen is dit dan ook echt een aanrader!