Vloerisolatie voor de woning

Webcollection

Door te kiezen voor vloerisolatie in uw woning ervaart u een prettiger woonklimaat en kunt tegelijk ook nog eens besparen om de energiekosten. Vloerisolatie is ten opzichte van spouwmuur-, dak- of raamisolatie vaak een ondergesneeuwd kindje, maar deze vorm van isolatie heeft wel degelijk grote voordelen. De mogelijkheden in isolatie worden ook steeds interessanter, kijkend naar de investering en het rendement. Zo heeft isolatie van de vloer een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Een isolatiebedrijf kan u helpen bij het aanbrengen van hoogwaardige isolatie.

Vloerisolatie en profijt voor oudere woningen

Nederland kent veel woningen met als bouwjaar de jaren ’60 en ’70. In deze periode werd door een isolatiebedrijf nog geen rekening gehouden met de isolatiewaarde van de vloer. Woont u in een oudere woning, dan is de kans aanwezig dat uw vloer onvoldoende isoleert. Mogelijk merkt u dit in een onnodig hoge energierekening, tocht of optrekkend vocht. Een vloer die goed is geïsoleerd geeft een voelbaar meer prettige warmte in huis en voorkomt temperatuurschommelingen. Tegelijk bespaart u hiermee op de maandelijkse energiekosten. Voor veel mensen is het daarom interessant om een isolatiebedrijf te overwegen. Deze vloerisolatie kunt u bijvoorbeeld combineren met het aanleggen van vloerverwarming. Hiermee kunt u een grote stap zetten in het verduurzamen van uw huis. 

Gangbare materialen voor isolatie

Zonder goede isolatie van de vloer kunnen reguliere temperatuurschommelingen in huis tot 5 graden bedragen en dat merkt u! Wilt u definitief afscheid nemen van tocht in huis? Kies voor adequate isolatie van de vloer. Gangbare materialen om dit door een isolatiebedrijf te laten doen zijn bijvoorbeeld PUR, isolatiefolie of EPS. Al deze materialen beschikken over een verhoogde isolatiewaarde. Wel kan het rendement en de levensduur per type materiaal verschillen. Bij Van de Bunt Isolatietechniek B.V. weet men alles over de isolatie van uw woning. Ga voor het optimale rendement en kies voor hoogwaardige isolatie van de vloer.