Webcollection
Image default
Woningen

Wat te doen bij een verstopte gootsteen?

Een verstopte gootsteen kan erg vervelend zijn en kan leiden tot irritaties en zelfs overstromingen in je keuken of badkamer. Meestal wordt de verstopping veroorzaakt door ophoping van etensresten, haar en vet in de afvoer. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Maar wat kun je doen bij een verstopte gootsteen? In deze blog geven we je een aantal tips om de verstopping te verhelpen en te voorkomen.

1. Gebruik heet water
Een simpele en milieuvriendelijke manier om een verstopte gootsteen te verhelpen, is door heet water te gebruiken. Giet kokend water in de afvoer en laat het 5-10 minuten staan. Herhaal dit een paar keer totdat de verstopping weg is. Let op: gebruik geen kokend water als je buizen van PVC hebt, want dit kan schade veroorzaken.

2. Maak gebruik van een ontstopper
Een ontstopper is een effectief hulpmiddel om een verstopte gootsteen te ontstoppen. Plaats de zuignap van de ontstopper over de afvoer en trek de hendel omhoog en omlaag om een vacuümeffect te creëren. Herhaal dit enkele keren totdat de verstopping is opgelost. Zorg ervoor dat er genoeg water in de gootsteen staat om de zuignap volledig te bedekken.

3. Gebruik soda en azijn
Een andere manier om een verstopte afvoer te ontstoppen is door soda en azijn te gebruiken. Strooi soda in de afvoer en giet er vervolgens azijn overheen. Laat dit enkele minuten in de afvoer zitten totdat de soda en azijn samen een reactie hebben veroorzaakt. Spoel daarna af met heet water.

4. Probeer een ontstoppingsveer
Wanneer een ontstopper niet werkt, kun je proberen een ontstoppingsveer te gebruiken. Trek de veer rustig door de afvoer om eventuele blokkades weg te halen. Let op: gebruik deze methode alleen als je weet hoe je een ontstoppingsveer moet gebruiken. Je kunt het beste een loodgieter raadplegen als je twijfelt.

5. Neem contact op met een loodgieter
Als geen van de bovenstaande methoden werkt, is het tijd om een professional in te huren. Een loodgieter kan de verstopping opsporen en verhelpen met geavanceerde technologieën, zoals een hogedrukreiniger. Het is beter om een ​​professional in te huren dan om de situatie te verergeren door zelf te blijven proberen.

Het is belangrijk om snel actie te ondernemen wanneer je te maken hebt met een verstopte gootsteen. Er zijn verschillende methoden om de verstopping op te lossen, zoals heet water, een ontstopper, soda en azijn, een ontstoppingsveer en het inhuren van een loodgieter. Om verdere verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig te controleren op ophopingen van vuil en deze te verwijderen. Vergeet niet om veiligheidsmaatregelen te nemen wanneer je zelf aan het werk gaat en om een ​​professional in te huren als je niet zeker weet wat je doet. Hopelijk heb je aan deze tips wat gehad en kun je nu snel van een verstopte gootsteen Den Haag afkomen!

https://regioriool.nl/afvoerdiensten/gootsteen-ontstoppen/gootsteen-ontstoppen-den-haag/