Webcollection
Image default
Aanbiedingen

Kiezen voor een hybride auto? Dit moet je weten

Kiezen voor een hybride auto? Dit moet je weten

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto heb je enorm veel keuze. Zo kun je kiezen uit allerlei verschillende merken, modellen, uitvoeringen, etc. Daarnaast moet je ook een keuze maken uit een brandstofauto, elektrische auto of een hybride auto. Veel mensen denken dat een hybride auto hetzelfde is als een elektrische auto, maar dit is niet het geval. Wij geven daarom meer informatie over een hybride auto. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

 

Wat is een hybride auto?

Mensen twijfelen regelmatig tussen een brandstofauto en een elektrische auto. Dit is begrijpelijk, want beide keuzes hebben voordelen. Ben je ook zo’n twijfelaar? Dan is de hybride auto misschien wel de perfecte oplossing. Deze auto heeft namelijk een elektrische motor én een verbrandingsmotor. Het is dus eigenlijk een soort combinatie van een brandstofauto en elektrische auto. Over het algemeen werken de elektrische motor en de verbrandingsmotor tegelijkertijd, om de uitstoot en het verbruik van de auto te verlagen. 

 

Verschillende soorten 

Hybride auto’s zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten. Zo kun je kiezen uit volledig hybride, half hybride en plug-in hybride. Wil je volledig op de elektromotor kunnen rijden? Dan is de volledig hybride auto de beste optie. Maar ook met de plug-in hybride kun je korte afstanden volledig elektrisch afleggen. Bij een half hybride auto werken de brandstofmotor en elektrische motor altijd tegelijkertijd. De elektromotor van de volledig en half hybride auto’s laden zelf op. Een plug-in hybride laadt je op door middel van een stekker. 

 

De voor- en nadelen

Een voordeel van hybride auto’s is dat je minder brandstof verbruikt. Dit is beter voor het milieu, doordat de uitstoot van schadelijke stoffen wordt verminderd. Daarnaast zorgt minder brandstofverbruik ook voor lagere kosten op de lange termijn. Een nadeel van een hybride auto is dat de aanschafprijs over het algemeen hoger is dan voor een brandstofauto.

 

Een tweedehands hybride auto

De hoge aanschafprijs van een hybride auto kan ervoor zorgen dat mensen toch kiezen voor een brandstofauto. Maar een goed alternatief is een goedkopere hybride occasion. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Bochane of bij één van de vestigingen van dit bedrijf. Hier vind je een ruim aanbod aan hybride occasions, waaronder hybride Renault occasions. Bij de verschillende vestigingen kun je een proefrit maken om vervolgens een weloverwogen keuze te maken. 

https://www.bochane.nl/