Webcollection
Image default
Beauty en verzorging

De nieuwste en populairste producten voor de huid

Er zijn veel producten voor de huid en het kan moeilijk zijn om te weten welke je moet kiezen. Tegenwoordig zijn er een aantal nieuwe producten op de markt die snel populair zijn geworden. Een van deze producten is hyaluronzuur serum van Toskani. Met dit serum zal je huid er gezonder en jeugdiger uit komen te zien. Velen van deze producten hebben een recept. Je moet misschien eerst je arts raadplegen voordat je met een nieuwe behandeling begint. Welke producten zijn nieuw en populair? Lees hier verder!

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een van nature voorkomende stof die in het menselijk lichaam wordt aangetroffen. Het maakt ongeveer één procent uit van onze totale huidcellen en speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van de gezondheid van de huid. Het meest bekende voordeel van hyaluronzuur is het vermogen om je huid te hydrateren, waardoor deze er voller en jeugdiger uitziet. Het helpt ook bij de aanmaak van collageen. Dit is essentieel om rimpels op afstand te houden. Omdat hyaluronzuur tot 1000x zijn eigen gewicht in water kan vasthouden, is het in staat om effectief vocht in de huid te binden en verloren vocht tijdens de slaap aan te vullen. Hyaluronzuur heeft naast een anti-aging product nog vele andere toepassingen. Het kan plaatselijk worden gebruikt op open wonden of brandwonden omdat het de genezingstijd versnelt door ze vochtig te houden.

Retinol

Retinol is een vorm van actuele vitamine A (retinoïden) die wordt gebruikt voor de behandeling van acne, rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidaandoeningen. Vitamine A is essentieel voor groei, ontwikkeling en herstel van weefsels in het lichaam. Retinol wordt sinds de jaren zestig gebruikt om acne te behandelen. Het kan worden verkregen uit dierlijke bronnen zoals visleverolie. Tegenwoordig worden synthetische retinol producten meestal gebruikt omdat ze stabieler zijn dan natuurlijke vormen van vitamine A.

Alfa hydroxyzuur

Alfa hydroxyzuren zijn chemische exfolianten. Ze werken door dode huidcellen te verwijderen en de groei van nieuwe cellen aan te moedigen. Alfa hydroxyzuren zijn te vinden in verschillende huidverzorgingsproducten, waaronder reinigingsmiddelen, vochtinbrengende crèmes en serums. De meest voorkomende alfa hydroxyzuren zijn glycolzuur en melkzuur. Glycolzuur is afgeleid van suikerriet, terwijl melkzuur afkomstig is van melk of andere zuivelproducten zoals yoghurt of kefirkorrels. Deze zuren hebben verschillende voordelen voor je huid, zoals het verminderen van acne littekens en donkere vlekken op het gezicht.