Webcollection
Image default
Bedrijven

Hoe je van fysieke naar succesvolle online winkel gaat!

Ben jij ondernemer van een winkel, maar merk je dat de klanten afnemen de laatste jaren en je hierdoor veel minder omzet binnenhaalt? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Niemand wil zichzelf het faillissement inwerken met je eigen onderneming waar je bloed, zweet en tranen in zit. Maar gelukkig is er hoop! De digitalisering biedt enorm veel kansen om toch nog je gewenste omzet binnen te halen. Hoe je dat precies aanpakt vertellen we jou in dit artikel. 

Ontwikkel een webshop 

Mensen zitten steeds meer op hun mobiele telefoon en achter de computer. Een trend die de laatste jaren alleen maar toeneemt. Het is daarom belangrijk om online prominent aanwezig te zijn. Zorg er dus voor dat je een webshop ontwikkeld waar je al je producten op aan kunt bieden. Een webshop is niet alleen een handige tool om je producten op te kunnen verkopen, het is ook het uithangbord van je organisatie. Je kan je bedrijfsgeschiedenis erop kwijt, maar ook communiceren met de klant! Denk aan een online chat functie die zij kunnen gebruiken als de bezoeker er even niet uitkomt. Wil je een webshop laten maken? Dan raden wij je aan om een bureau in te schakelen die je hierbij helpt. 

Online marketingstrategie 

Alleen een webshop hebben is niet alles. Je wilt ten slotte wel dat de klanten op jouw website terecht komen. Een manier om online zichtbaarheid te creëren is een goed doordachte marketingstrategie nodig. De meeste mensen gebruiken Google als zoekmachine om bij hun gewenste dienst, product of vraag terecht te komen. Het is dus belangrijk dat je website voldoet aan de fundamenten van Google om goed vindbaar te zijn voor de bezoeker. Een van de marketingtechnieken die je kunt toepassen is bijvoorbeeld SEO. Hiermee speel je met specifieke zoekwoorden in op het onlinezoekgedrag van de internetgebruiker om zo uiteindelijk op jouw webshop te komen. Ook Google Advertenties plaatsen met een bepaalt advertentiebudget helpt ook om je merk en/of producten onder de aandacht te brengen.  

Gebruik je winkel als opslagplaats en distributiepunt 

Nu er minder klanten in je fysieke winkel komen hoeft dat nog niet problematisch te zijn. Je kunt nu de winkel zo inrichten dat het fungeert als een opslagplaats/distributiecentrum om alle online orders goed te verwerken en versturen. 

Meer informatie nodig over dit onderwerp? Klik dan hier: website laten maken.