Webcollection
Image default
Mode en Kleding

Wanneer draag je een regenjas?

Wanneer draag je een regenjas?

Er zijn veel gevallen en situaties waarin het gebruik van een regenjas noodzakelijk is. Regenjassen zijn een soort kleding voor meerdere doeleinden. Je kunt het overal en voor alles gebruiken wanneer je maar wilt om niet nat te worden. Met verschillende soorten regenjassen zoals lange regenjassen dames waterdicht en heren designs, kun je regenjassen gebruiken voor verschillende soorten activiteiten. Wandelen, naar het werk of naar school gaan, in de bouw werken, verkeer regelen, patrouilleren op straat en motorrijden tijdens natte seizoenen zijn slechts enkele van de vele situaties waarin regenjassen nuttig zijn. Afgezien daarvan kunnen regenjassen ook voor verschillende doeleinden worden gebruikt in plaats van alleen om ze te dragen. Je kunt regenjassen bijvoorbeeld gebruiken om essentiële uitrustingen en items te bedekken die je misschien mee naar buiten moet nemen als het regent of sneeuwt.

Wandelen

Als je op regenachtige dagen gaat wandelen, kun je een regenjas mannen dragen. Vrouwen kunnen die ook gewoon dragen. Poncho regenjassen zijn eigenlijk een van de ideale regenjassen om te dragen tijdens het wandelen. Wandelen houdt in dat je veel loopt, en over het algemeen je lichaam beweegt. Met een poncho regenjas heb je de juiste hoeveelheid bewegingsvrijheid en blijf je tegelijkertijd droog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Vietnam werden poncho’s zelfs veel gebruikt door militairen. Dat komt door het feit dat poncho’s gemakkelijk te dragen zijn, een grote mobiliteit bieden, je handen vrijmaken en in goed bestand zijn tegen regenwater. Daarnaast gebruiken soldaten hun poncho’s ook om watergevoelige apparatuur zoals explosieven, wapens, artilleriegranaten en munitie te bedekken.

Naar school of kantoor gaan

Regenjassen zijn een van de beste beschermingen tegen regen om te voorkomen dat je outfit nat wordt als je naar school of kantoor gaat. Met gevoerde regenjassen kun je in wezen 90 procent van je outfit tegen regen beschermen. Zo kun je droog en comfortabel je lessen of je shift volgen. Er is ook andere kleding die je kunt combineren met gevoerde regenjassen, zoals een regenbroek kind en volwassenen. Met deze kledingstukken kun je de hoeveelheid nattigheid door regen nog meer voorkomen.

Bouwwerkzaamheden

Soms kan het werk op bouwplaatsen niet stoppen simpelweg omdat er lichte regen valt. Daarom kunnen regenjassen van pas komen voor aannemers. Bouwvakkers gebruiken verschillende soorten regenjassen voor specifieke klussen. Je zult zien dat aannemers poncho’s en lange regenjassen gebruiken. Meestal zullen ze ook regenjassen gebruiken met reflecterende lichten in het ontwerp, samen met een felle stofkleur. Dit ontwerp moet de veiligheid bevorderen door elke aannemer zichtbaar te maken voor iedereen om hem heen.

Vissen

Vissers gebruiken al heel lang regenjassen. Of je nu gewoon langs de kust of in het midden van de oceaan vist, regenjassen zijn van groot belang om de vissers droog te houden. Vissen in de open zee gaat meestal gepaard met sterke stromingen en golven die op jeboot spatten en alles op het dek nat maken. Iedereen op het schip, zoals de vissers en andere essentiële bemanningsleden, moet dus een regenjas dragen om veilig te kunnen werken. Regenjassen die door vissers worden gedragen, lijken veel op regenjassen voor bouwvakkers vanwege het kleurenschema en de reflecterende lichten.