Webcollection
Image default
Sport

Trainen met stootkussens

Als u een bezoek brengt aan een sportschool waar men aan vechtsport doet, dan ziet u vrijwel zeker sporters die gebruik maken van stootkussens. Stootkussens worden dan ook bij veel vechtsporten als basis gebruikt tijdens de training. Men kan immers moeilijk oefenen met de muur of een ander hard object. Dan zou u na een uur trainen geen handen meer over hebben. De kussens werken dan ook beschermend voor de vechters die constant knietjes, trappen of stoten geven. De zachte vulling imiteert enigszins het menselijke lichaam van een tegenstander, alleen is het beter voor de handen. Goede stootkussens zijn dan ook essentieel voor een goede training.

 

Bokshandschoenen voor de vechtersbaas

Vechtsporten draaien niet alleen om het toebrengen van schade aan de tegenstander. Nee, het draait grotendeels ook om het laten zien van de beheersing van techniek, vaardigheid en behendigheid. Om erge verwondingen te voorkomen worden bij veel vechtsporten dan ook bokshandschoenen gebruikt. Net als bij stootkussens we hebben bokshandschoenen een beschermende en verzachtende functie. Door het zachte leer en de zachte vulling worden de knokkels en botten in de hand beschermd. Daarnaast beschermen ze ook de tegenstander tegen ernstige verwondingen zoals botbreuken in het gezicht. Vechtsport heeft namelijk een bepaalde finesse die u niet terugziet bij de vechtersbaas in de kroeg.

Ook voor jonge vechtsporters

Tegenwoordig doen niet alleen volwassenen aan vechtsport. Doordat de focus ook ligt op techniek en conditie, doen ook steeds meer jonge mensen aan een vechtsport. Bij Rumble vindt u dan ook stootkussens en bokshandschoenen voor jonge mensen. Juist voor de jonge kinderen is het extra leuk om op te vallen tijdens de training met felgekleurde bokshandschoenen. Heeft u een tuin of een grasveldje in de buurt? Dan is het een goed idee om een uitrusting te kopen en waarmee uw zoon of dochter ook thuis kan blijven trainen. Niet alleen werken ze zo aan hun conditie, ze vinden zo ook een leuke bezigheid weg van de tv.