Webcollection
Image default
Adverteren

Hoe maak ik van mijn website mijn online visitekaartje?

Sinds het begin van de 20e eeuw is het internet exponentieel gegroeid. In de moderne wereld heeft vrijwel iedereen wel een vorm van internettoegang en een groot percentage van de mensen maakt dagelijks gebruik van het internet. Web ontwikkeling is snel uitgegroeid tot een van de meest aantrekkelijke en best betaalde carrière keuzes in de moderne wereld. Maar wat is een webontwikkelaar en wat doet men precies?
Je hebt er misschien aan gedacht om een paar programmeertaaltjes te leren en een webontwikkelaar te worden. Als je dat hebt, heb je waarschijnlijk een paar vragen, zoals:

Wat is een webontwikkelaar?
Wat is webontwikkeling?
Wat doen webontwikkelaars?
Hoe word je een webontwikkelaar?

Gelukkig voor u begrijpen we dat aspirant-webontwikkelaars vragen zullen hebben over het vak, daarom hebben we deze uitgebreide gids samengesteld, die tot doel heeft bovenstaande vragen en meer te beantwoorden.
We gaan in op de vraag wat een webontwikkelaar is, we kijken naar de soorten webontwikkelaars, en we kijken naar het webdesign versus het webontwikkelingsdebat. We zullen ook enkele van de meest populaire programmeertalen voor aspirant-webontwikkelaars behandelen, waaronder Python, JavaScript en HTML.

Een ervaren full service webdevelopment bureau zoals Zicht Online biedt dit ook aan.

Nu, om uit te vinden wat een webontwikkelaar is, laten we beginnen met wat een webontwikkelaar is:

Om de vraag “Wat is een webontwikkelaar” te beantwoorden, moeten we eerst kijken naar wat een webontwikkelaar doet en hoe ze dat doen.

In principe is een webontwikkelaar of programmeur iemand die een webontwerp – dat is gemaakt door een klant of een ontwerpteam – in een website omzet. Dit doen ze door het schrijven van regels en regels ingewikkelde code, met behulp van een verscheidenheid aan talen. Webontwikkelaars hebben een vrij moeilijke taak, omdat ze in wezen een taal moeten nemen die we begrijpen, zoals het Engels, en deze moeten vertalen naar een taal die een computer begrijpt, zoals Python of HTML.
Zoals u zich kunt voorstellen, kan dit veel tijd en moeite kosten, en vereist dit een ingewikkeld begrip van verschillende programmeertalen en hoe ze worden gebruikt. Verschillende soorten ontwikkelaars zijn gespecialiseerd in verschillende gebieden, wat betekent dat grote webprojecten meestal een samenwerking zijn tussen een aantal verschillende ontwikkelaars.

Welke soorten webontwikkelaars zijn er?
Helaas heeft de vraag “Wat doet een webontwikkelaar?” niet één eenvoudig antwoord. Zoals hierboven vermeld, zijn er een aantal verschillende soorten webontwikkelaars, die zich elk richten op een ander aspect van de creatie van een website.
De drie belangrijkste typen ontwikkelaars zijn front-end, back-end en full-stack. Front-end ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de onderdelen van een website die mensen zien en waarmee ze communiceren, back-end ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de achter de schermen code die bepaalt hoe een website laadt en draait, en full-stack ontwikkelaars doen een beetje van alles.
Hieronder wordt dieper ingegaan op de drie belangrijkste typen webontwikkelaars en wat ze doen:
Front-Eind ontwikkelaar

Voor meer info : https://zicht.nl