Webcollection
Image default
Bedrijven

Dit is de allersnelste internetverbinding!

We gebruiken allemaal het internet de hele dag, voor allerlei verschillende doeleinden. De een werkt thuis en heeft meerdere digitale belafspraken, de ander wilt in de avond lekker een film kijken of gamen om tot ontspanning te komen. Doordat iedereen het internet de hele dag gebruikt zul je misschien wel gemerkt hebben dat het best traag kan worden wanneer het hele gezin hier tegelijkertijd gebruik van wilt maken. Dat kan erg onhandig zijn, aangezien dit betekent dat je film, serie of spel constant moet bufferen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om een snellere internetverbinding te krijgen! Lees snel meer over de voordelen van glasvezel en hoe je verschillende abonnementen voor glasvezel vergelijken kunt! 

Een koperen of een glasvezel verbinding? 

Er zijn, kort gezegd, twee manieren waarop een internetverbinding in jouw woning binnen kan komen. In bijna elk huis is wel een koperen verbinding aanwezig: dat is dezelfde verbinding waar vroeger telefoongesprekken overheen gingen. Dat is ook waarom je eerst niet kon bellen als iemand het internet aan het gebruiken was! Alhoewel dit zoveel als mogelijk geoptimaliseerd is blijft de hoogst mogelijke snelheid vrij beperkt. Glasvezel is ontwikkeld om dit netwerk te vervangen, aangezien het een flink aantal voordelen ten opzichte van een koperen kabel heeft! 

De voordelen van een glasvezel verbinding

Een kabel van glasvezel bestaat namelijk uit allemaal hele kleine draadjes glas die licht in een rechte lijn kunnen verzenden. Je data wordt dus niet zoals vroeger verzonden via elektrische signalen, maar wordt eerst omgezet in licht! Doordat er meerdere draadjes in een kabel passen en doordat licht veel minder foutgevoelig is kan de internetsnelheid die je met deze kabel kan bereiken vele malen hoger liggen dan wat met een koperen kabel mogelijk is. Het is niet voor niets dat mensen blij zijn met deze ontwikkeling! 

Kijk of de verbinding past 

Deze technologie is echter helaas nog niet voor iedereen beschikbaar. Providers moeten namelijk eerst de juiste infrastructuur in je wijk aanleggen voordat je hier gebruik van kunt maken. In de meeste wijken in grote steden is dit inmiddels gedaan, maar in kleinere dorpen of op het platteland is dit vaak nog niet het geval. Ook biedt niet elke internet provider een abonnement aan met glasvezel. Er is dus een kans dat je op zoek moet gaan naar een nieuw contract voordat je hier gebruik van kunt maken! 

Zo vind je het beste internet contract voor glasvezel

Gelukkig is het met de vergelijking dienst van bijvoorbeeld een website zoals Internet2you.nl enorm eenvoudig om meteen het beste abonnement te vinden. Je vult je gegevens en je wensen voor een internetabonnement in, en je krijgt meteen een lijst te zien van alle mogelijke contracten die je op jouw adres af kunt sluiten. Zo kun je dus heel snel zien welk contract het goedkoopst en het beste is in jouw situatie! Vervolgens kun je het abonnement snel afsluiten via de website van de provider. Pak dus nu je kans en ga op zoek naar de beste verbinding!