Webcollection
Image default
Bedrijven

Een eigen website maken, waar moet ik beginnen

Je begint een eigen bedrijf of hebt een hobby en je wilt graag je eigen website maken. Waar moet je beginnen, wat heb je nodig en hoe zet ik mijn eigen website online? In dit stuk proberen we je kort uit te leggen wat verstandig is om te doen en welke tools je kunt gebruiken om je eigen website te maken.

Registreren van een domeinnaam

Het eerste wat je moet doen is een domeinnaam registreren. Dit heb je nodig om een internetadres (URL) te maken die bezoekers kunnen intypen in hun adresbalk. Als je al een naam hebt bedacht dan kun je bij hosting providers of domein registrars kijken of je daar een domeinnaam kunt registreren.

Software waarmee je je eigen website wilt gaan maken

Nu komt het belangrijkste deel, waarmee wil je je eigen website maken? Er zijn tal van mogelijkheden om je eigen website te maken. Je hebt partijen waar je alles in één hebt en je met een websitebuilder eenvoudig zelf je website kunt ontwikkelen en zij regelen ook de hosting (komen we later op terug) voor je. Je kunt er ook voor kiezen om je website bijvoorbeeld met WordPress te ontwikkelen. Dit is een Open Source CMS waarmee je gemakkelijk websites kunt maken. Het enige nadeel is wel dat er soms best wat technische kennis bij komt kijken.

Heb je echt totaal geen kaas gegeten van programmeren en ben je Atechnisch dan is het raadzaam om toch gebruik te maken van een website builder. Deze zijn vaak “Plug and Play” en hiermee kun je zelf heel eenvoudig een site opzetten.

Hosting van je website

Besluit je toch om met WordPress of een ander CMS een website te ontwikkelen dan heb je ook hosting nodig om deze website online te zetten. Bezoekers moeten natuurlijk wel je website 24/7 kunnen bezoeken als zij dit willen. Een hosting provider zorgt er voor dat je website 24/7 bereikbaar en beveiligd is. Op host-reviews.nl kun je een overzicht vinden van verschillende hosting mogelijkheden en partijen die goede hosting aanbieden.

Conclusie

Stel jezelf eerst de vraag of je technisch genoeg bent om bijvoorbeeld met een CMS te werken als WordPress waar je dus ook zelf de hosting moet regelen. Is het antwoord hierop nee en je voelt jezelf prettiger bij een kant-en-klaar systeem wat alles voor je regelt en waarmee je snel en makkelijk een eigen website kunt ontwikkelen dan raden we je aan om voor zo’n systeem te kiezen.