Webcollection
Image default
Bedrijven

Een mooi wit gebit creëren

Een fris en stralend gebit met mooie witte tanden wil iedereen wel. Toch is dit ons niet allemaal gegund. Hoe wit jouw tanden zijn is deels genetisch vastgelegd. Dit verschilt dus voor iedereen. De mate van witheid hangt daarnaast samen met het tandbeen en tandglazuur. Het tandbeen beschermt de zenuw van je tand en zit verstopt onder een laag glazuur. Tandbeen heeft een geelbruine kleur. Je tanden blijven glanzen en zijn erg wit als je tandglazuur mooi dik is. Het laten bleken van de tanden is een hype van de laatste jaren. Mensen zijn steeds meer ontevreden over hun uiterlijk en proberen op allerlei mogelijke manieren te veranderen hoe ze eruitzien.

Je gebit goed verzorgen betekent zo min mogelijk problemen

Het klinkt wellicht een beetje cliché, maar het verzorgen van een gebit begint bij het poetsen van je tanden. Dit is klaarblijkelijk al voor veel mensen moeilijk. Je gebit dien je dagelijks 2 tot 3 keer te poetsen en dat zo’n 2 minuten per poetsbeurt. De poetsbeweging is hierbij essentieel en een elektrische tandenborstel is beter voor je gebit dan een handtandenborstel. Wil je liever eerst eten voordat je gaat poetsen, dan dien je zeker 60 minuten te wachten totdat je een tandenborstel aanraakt. Voor de rokers geldt dat tabak zeer slecht is voor je tanden. Voor de perfecte mondverzorging is het noodzakelijk dat je niet rookt. Hou je erg van koffie, thee of wijn, probeer dan regelmatig met water te spoelen, zodat je gebit niet verkleurt. Het bezoeken van je tandarts Dordrecht is hierbij ook essentieel. Iedereen zou gemiddeld 2 keer per jaar zijn of haar tandarts moeten bezoeken om het gebit uitgebreid te laten controleren. Als je graag wittere tanden wilt, zou je dit ook kunnen voorleggen aan jouw tandarts Dordrecht.

Een mooi gebit is je visitekaartje

Niemand zit te wachten op een slecht gereinigd gebit en sterk verkleurde tanden. De mens is een gezelligheidsdier en het is erg fijn als je overal zorgeloos kunt lachen en je niet hoeft te schamen voor je tanden en gebit. Begin dus vooral met het regelmatig poetsen van je tanden, het stoppen met roken en het bezoeken van je tandarts.

https://mondzorgdordrecht.nl/

Gerelateerde artikelen

Verhuizen naar de stad Alkmaar

CAO’s

Goed gebruik maken van je salarispakket