Webcollection
Image default
Bedrijven

Hier lees je een overzicht met de beste elektrische fietsen van 2022

Ben jij een echte fietsliefhebber? Van het fietsen door de mooiste landschappen, bossen en steden tot aan het trekken van wheelies? Maar merk je dat je lichaam het niet meer trekt en dat de lange afstanden op je normale fiets hierdoor te zwaar worden? Dan is een elektrische fiets de oplossing voor jou! Een e-bike bied je de mogelijkheden om nog steeds op de fiets naar je favoriete bestemmingen te gaan. Wij hebben voor jou in deze blog een overzicht met de beste elektrische fietsen van 2022 die getest zijn door de AD, Fietsbond en Telegraaf. 

Gazelle 

Het topmerk Gazelle heeft een elektrische fiets op de markt gebracht die wordt gezien als de beste lifestyle fiets van 2022. We hebben het dan over de Gazelle HeavyDutyNL. Met deze fiets rijdt u de sterren van de hemel over de Nederlandse fietspaden, want hij is berust van een prachtig design, makkelijk bedienbare display en zeer prettige instap. Met een beoordeling van een 7.9 is dit een zeer goede keus. Houd er wel rekening mee dat deze e-bikes onder de prijscategorie vallen van: €2500 – €3500,-.  

Batavus 

Niet alleen het bekende merk Gazelle valt in de prijzen. Het oude Nederlandse fietsenmerk Batavus heeft de Finez E ontwikkeld die als beste elektrische stadsfiets wordt gezien uit de testresultaten. Met de fijne zadel is het mogelijk met veel comfort lange afstanden te fietsen. Ook de goede display en lage instap weet dit model veel punten te scoren op de test. Het mooie is dat deze fiets iets lager in het prijssegment is. Handig voor mensen die iets minder te besteden hebben, maar wel een elektrische fiets willen aanschaffen. Prijscategorie is tussen de €1500 en €3000. 

Sparta 

Tot slot is de Sparta a-Shine een e-bike die hoog uit de test is gekomen. Dit model heeft namelijk een luxe uitstraling, sterk frame en kwalitatieve versnellingen van het merk Shimano. Op deze manier ben je voorbereid op ieder type rit die je gaat maken. 

E-bikes zijn aardig aan de dure kant. Gelukkig zijn er ook tweedehands elektrische fietsen. Klik op de volgende term als je graag meer informatie hierover wilt: Tweedehands elektrische fiets Groningen