Webcollection
Image default
Bedrijven

Lees hier alle tips om een man cave te maken!

Als man hebben we veel te verduren. Denk aan een zeurende partner, haar dat alle kanten uit groeit en het ergste nog: de mannengriep. Gelukkig is er een oplossing om even te schuilen van de dagelijkse sleur en stressmomentjes. Dat kan natuurlijk in je eigen mancave! Een plek waar je even helemaal jezelf mag zijn, hobby’s kunt beoefenen en stiekem even je emoties mag laten gaan. Alleen het realiseren van een toffe mancave kan vaak als lastig worden ervaren. Wij hebben om deze reden een aantal praktische tips die bijdragen aan het realiseren van je eigen privé domeintje: een mancave! 

Kies een ruimte 

Stap één voor het maken van een mancave is een ruimte kiezen. Misschien is er een zolder, kelder of extra kamer beschikbaar die je helemaal kunt inrichten tot je hobbykamer. Maar misschien heb je gebrek aan ruimte en is het misschien slimmer om bijvoorbeeld een tuinhuis te bouwen waar het mogelijk is.  

Maak een moodboard  

De tweede stap naar een eigen mancave is heel belangrijk. Je moet namelijk heel dicht bij jezelf beginnen. Iedereen heeft een bepaalde passie, interesse of fascinatie in iets. Het is dus van belang dit op te schrijven en te maken tot een moodboard. Denk aan een stoere sportwagens, voetbalclub, fantasie boek of muziekgroep waar je al vanaf dag één fan van bent. Knip foto’s uit tijdschriften, schrijf uitspraken op, plak foto’s van jezelf en je idool allemaal op een groot canvas zodat je een verzameling krijgt van thema’s die je fantastisch vindt. Vergeet niet toffe meubelstukken, kleurtinten en andere attributen hieraan toe te voegen. Wellicht heb je altijd wel gedroomd van een pooltafel, sofa of flatscreen in hobbykamer. Nu heb je mooi de mogelijkheid om het samen te brengen en misschien wel werkelijkheid kan maken voor je toekomstige mancave. 

Inkopen doen 

Zodra je al je creativiteit hebt losgelaten en tot een prachtige moodboard bent gekomen is het belangrijk te kiezen welke spullen er allemaal nodig zijn om in te kopen. Van visgraat laminaat, ondervloer laminaat tot aan verfspullen en meubels. Houd er wel rekening mee dat het inrichten van een mancave een forse investering kan zijn.