Webcollection
Image default
Bedrijven

Webseries: de nieuwe marketing tool

Op het internet is door de ontwikkeling van streamingdiensten een nieuw fenomeen ontstaan: webseries. Dat zijn series van videofilms, die via online platforms te bekijken zijn. Het is vergelijkbaar met televisieseries, maar dan online. Het grootste voordeel van webseries voor kijkers is, dat ze op elk gewenst moment kunnen worden bekeken. Een ander voordeel is, dat iedereen webseries kan maken en ze op het gewenste moment kan publiceren. Inhoudelijk en qua timing ben je volledig je eigen baas. Het produceren van goede webseries is niet zo eenvoudig. Daar heb je professionele hulp bij nodig, bijvoorbeeld van Beeldspraak.

Op zoek naar professionaliteit

De voorbereidingen voor webseries zijn vergelijkbaar met hoe vroeger een televisieserie werd gemaakt. Het uitgangspunt is de doelgroep. Op basis daarvan wordt een onderwerp gekozen en bepaald uit hoeveel afleveringen de webseries zullen bestaan. Vervolgens wordt het idee aangeboden bij diverse streaming platforms. Zodra besloten is waar de webseries worden gepubliceerd kan de productie starten. Als dat samen met Beeldspraak wordt gedaan kan werkelijk elk idee worden gerealiseerd. Beeldspraak regelt alles, van de scripts, technische faciliteiten, acteurs, locaties, kostuums, visagie tot aan de uiteindelijke montage.

Unieke mogelijkheden

In commercieel opzicht bieden webseries veel mogelijkheden. In de webisodes, de afleveringen van de webseries, kunnen structureel producten in beeld verschijnen. Beeldspraak kan helpen om dat zo natuurlijk mogelijk te doen. Webseries kunnen ook op een doeltreffende manier via social media worden gepromoot. Dat gebeurt met snippets, hele korte previews met een link naar de webseries. Ook is het mogelijk om de reacties van de kijkers te peilen en te meten hoe vaak webseries worden bekeken. Zoals je ziet bieden webseries ongekende mogelijkheden om je creatieve en commerciële ideeën uit te voeren. Als je gebruik maakt van de diensten van Beeldspraak is dat gegarandeerd succesvol.