Webcollection
Image default
Onderwijs

Deze stoere dansworkshops zijn perfect voor de bovenbouw

Kinderen die in de bovenbouw van de basisschool zitten, zitten precies ’tussen servet en tafellaken’ in. Ze zijn te groot om mee te spelen met de kleuters, te klein om mee te komen met de écht grote kinderen die al op de middelbare school zitten. Juist voor deze leeftijdsgroep kan het soms een extra uitdaging zijn om geschikte workshops te bedenken. Dat wil zeggen: kunstzinnige en culturele activiteiten die deze kinderen niet kinderachtig vinden, maar die hun pet ook niet te boven gaan. Deze stoere dansworkshops zitten daar precies tussenin en zijn daarmee perfect voor de bovenbouw.

Capoeira

Deze Braziliaans kunstvorm is een combinatie van dans, vechtsport en acrobatiek. De bedoeling is dat je op muziek vechtbewegingen uitvoert en de bewegingen van anderen ontwijkt. Dit vraagt om behoorlijk wat lichamelijke controle! Natuurlijk moet je hiervoor ook goed op elkaar ingespeeld zijn. Al helemaal als je elkaar op het laatst in een cirkel gaat laten zien wat je allemaal geleerd hebt.

Free running

Ook free running heeft én iets van dans én iets van acrobatiek. De bedoeling is dat de kinderen zich soepel van het ene naar het andere punt bewegen. Daarbij laten ze zich natuurlijk niet verstoren door obstakels die ze onderweg tegenkomen. Je zou deze dans dan ook kunnen zien als een metafoor voor het dagelijks leven: wat er ook gebeurt, je kunt je átijd elegant naar je eindbestemming blijven bewegen.

Hiphopdance

Binnen de hiphop draait alles om flow. Wedden dus dat deze workshop zó voorbij vliegt? Kinderen leren hoe ze met de meest simpele basisbewegingen al een supergave choreografie neer kunnen zetten die bestaat uit coole moves die vloeiend in elkaar overgaan.

Breakdance

Ook al lijken de moves van breakdancers behoorlijk onmogelijk als je ze op televisie ziet, tóch kunnen jouw leerlingen de basics in één workshop onder de knie krijgen. Sterker nog: je zult zien dat ze in een paar uur al behoorlijk indrukwekkende bewegingen laten zien op de vloer van het klaslokaal of de gymzaal. Enne … als docent blijf je natuurlijk netjes aan de kant staan. Want een leerkracht die meedoet aan deze stoere workshops? Dat maakt het natuurlijk allemaal meteen een stuk minder cool!

https://www.grotebroer.nl