Wat kosten zonnepanelen?

Webcollection

Zonnepanelen worden steeds populairder in Nederland. Steeds meer huizen raken bedekt met de zwart blauwe vierkante oppervlaktes die elektriciteit opwekken door de energie van de zon. Ook  worden de bouwers van zonnepanelen steeds inventiever. Elon musk heeft bijvoorbeeld zonnepanelen in de vorm van dakpannen, waardoor het bijna niet te zien is dat het zonnepanelen zijn. Ook wordt het rendement van de zonnepanelen steeds hoger.

Ook in de afgelopen jaren is het aantal zonnepanelen flink toegenomen. Alleen al in 2017 hebben Nederlanders 3,1 miljoen zonnepanelen op het dak geplaatst. Hierdoor is het zonvermogen gestegen boven de zestig procent. Waarvan de helft is aangeschaft door particulieren en de andere helft door bedrijven.

 

Hoewel steeds meer mensen bekend worden met zonnepanelen en deze ook aanschaffen, is het nog steeds niet voor iedereen duidelijk wat de opbrengsten en kosten zijn voor deze zonnepanelen. Het gemiddelde huishouden die zonnepanelen besteld gaat vaak voor een set van 10 zonnepanelen. de opbrengst zonnepanelen die het met zich meebrengt zijn 550 euro per jaar aan energie dat je kan besparen. Maar wat kosten zonnepanelen? want deze zijn immers niet gratis. Voor een set van 10 zonnepanelen kost dit rond de 4400 euro. Dus na iets minder dan 10 jaar kan de investering terugverdiend worden en daarna is het alleen maar ‘winst’.

Doordat mensen niet meer elk jaar geld hoeven te betalen aan stroom, kunnen zij het overgebleven geld ieder jaar aan iets anders uitgeven. Dit geeft vaak wat extra ruimte en wat meer financieel rust en overzicht. Dus zonnepanelen zijn zeker geen verkeerd idee om eens naar te kijken.

 

Voor meer info : https://www.wijsmanduurzaam.nl/