Gemakkelijk een pakket verzenden

Webcollection

Als verkoper via Marktplaats of vergelijkbare sites krijg je met veel zaken te maken die nog best lastig kunnen zijn. Denk aan het regelen van de betaling met de koper of het inpakken van het pakketje voor verzending. Het verzenden van een pakket is niet altijd een pretje, omdat er veel bij komt kijken. Allereerst is er altijd de zorg of je het pakketje nou moet verzekeren of niet, want dit is toch een flinke extra kostenpost. Dit is het vaak natuurlijk wel waard, zeker als de verzending door de koper wordt betaald. Met een track & trace nummer heb je bovendien bewijs van verzending, dus kun je aantonen dat je netjes je pakket hebt verstuurd.

Het inpakken van het pakket is een ander verhaal. Je moet ervoor zorgen dat alles goed verpakt is zodat het niet stuk kan gaan tijdens de verzending. Daarbij moet je denken aan het inpakken van het pakketje in bubbeltjes plastic of dikke folie. Bespaar vooral niet op het inpakmateriaal, omdat het juiste inpakmateriaal je pakketje kan redden van een valpartij of botsing.

Na het inpakken van je pakketje moet deze natuurlijk nog verzonden worden. Dit is gemakkelijk zelf te regelen via bijvoorbeeld een postkantoor, maar het kan nog makkelijker. Je kunt namelijk online alle mogelijke vervoerders vergelijken en filteren op bedrag, services die ze bieden en andere zaken. Zo kun je de perfecte vervoerder vinden die bij jouw wensen past, zoals lage prijs of verzekering van de zending. Ook is het pakket versturen naar het buitenland veel gemakkelijker, omdat er een overzicht is van welke vervoerders dit doen en tegen welke tarieven. Pakket versturen buitenland is zo wel heel makkelijk, omdat je gelijk weet waar je precies aan toe bent en hoeveel het je gaat kosten. Ook heb je enige indicatie van hoelang de zending onderweg zal zijn en of er nog sprake is van extra kosten.

Voor meer info : http://www.cheapcargo.com