Webcollection
Image default
Geschenken

Wat je moet weten over de Calla

Als er één bloem is die een verrijking is voor je tuin, dan is het wel de Calla. Deze prachtige bloem wordt door meer en meer mensen ontdekt, maar geniet nog niet bij iedereen de bekendheid die hij verdient. Gun jezelf deze prachtige bloemen in je tuin en je zult gegarandeerd een prachtige zomertuin hebben. Deze bloem is namelijk een zomerbloeier, wat betekent dat hij zijn beste periode gaat beleven wanneer andere bloemen over hun hoogtepunt heen zijn. Een laatbloeier in de meest positieve zin van het woord, dus. Dit is wat je moet doen om hem optimaal tot zijn recht te laten komen.

Hoe je de Calla moet planten en verzorgen

De Calla komt van origine alleen voor in de zuidelijke delen van Afrika. Het is dus een bloem die van nature goed gedijt in een warm klimaat, maar maak je geen zorgen: onze Nederlandse zomers zijn absoluut goed genoeg voor deze exoot. In zijn thuislanden groeit de bloem vaak aan de voet van heuvels, in moerassige gebieden. De Calla is zeer efficiënt in het opslaan van water, maar heeft dus wel water nodig. Daarom doet hij het goed in een bak of pot met regelmatige verzorgen. Wil je hem in je tuin planten, zorg dan dat hij in de buurt van water staat. Rondom een vijver doet hij het fantastisch.

Kies ook voor een mooie Dahlia om de tuin op te fleuren

De Calla maakt elke tuin mooier. Of je er nu enkele plant in een pot, of meerdere in de open grond laat bloeien. Vanwege zijn kenmerkend vorm en prachtige kleuren, is dit een absolute blikvanger. Op Bulbs4you kun je onder andere Calla’s bestellen in tal van kleuren, per bol of in een mix met verschillende kleuren. Omdat de bloem ook groene bladeren heeft, gaat hij nooit vervelen. Vind je Calla’s mooi en ben je op zoek naar nog meer verrijking van je tuin? Denk dan eens aan de dahlia. Net als Calla’s is ook de dahlia een exotische bloem (afkomstig uit Mexico). De dahlia laat zich op vergelijkbare manier verzorgen (een dahlia is zelfs nog iets makkelijker) en zorgt voor een fraaie combinatie, met prachtige kleuren en fraaie bolvormige bloemen.