Webcollection
Image default
Woning en Tuin

Een strakke vijver aanleggen

Tegenwoordig is een strakke vijver aanleggen helemaal in. Strakke vijvers lijken veel populariteit te hebben gewonnen de afgelopen jaren. Een strakke vijver is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Van klein tot groot en van breed tot smal en met een lage of met een hoge rand. Vaak wordt een strakke vijver aangelegd in een moderne of onderhoudsvrije tuin. Een populaire vijver is de spiegelvijver.

De spiegelvijver wordt vaak als strakke vijver aangelegd

Het kenmerk van een spiegelvijver is dat deze zeer ondiep is en dat deze strakke vormen heeft. Wat de naam eigenlijk al doet vermoeden is dat een spiegelvijver functioneert als een normale spiegel. In de weerspiegeling van de vijver ziet u de omgeving. De bomen, de vogels, de lucht en ’s avonds de maan en de sterren. Een spiegelvijver straalt luxe uit en wordt veel gebruikt bij de aanleg van een moderne en onderhoudsvrije tuin.

In een spiegelvijver zwemmen geen vissen en er wordt geen beplanting in de vijver geplaatst. Daardoor is het onderhoud aan de vijver tot een uiterst minimum beperkt. Het plaatsen van een vijverpomp is in de meeste gevallen al voldoende om de vijver schoon te houden. Om de vijver toch sfeer te geven wordt een spiegelvijver vaak voorzien van verlichting. Door de vijver te verlichten ligt deze er ’s nachts ook mooi bij.

Het onderhoud aan een strakke vijver

Hierboven is het al even ter sprake gekomen. Het onderhoud aan een strakke vijver is vaak zeer minimaal. Wanneer de vijver wat dieper is dan is het onderhoud nog minder. Bij een spiegelvijver bestaat nog de kans dat er snel algen ontstaan. Ondiep water wordt namelijk snel warm en koelt ook snel weer af. Dat is voor algen de perfecte omgeving om zich te ontwikkelen. Gelukkig kan dat vrij eenvoudig worden tegengegaan door de vijver te voorzien van een algenbestrijder of een UV-C filter in de vijver te plaatsen.

Wat kost een strakke vijver aanleggen?

De vraag wat het kost om een strakke vijver aan te leggen is niet zomaar te beantwoorden. De prijs is namelijk afhankelijk van de diepte, het type rand, de breedte en de lengte van de vijver. Zo kan het aanleggen van een strakke vijver tussen de 2.000 euro en de 10.000 euro kosten. Het is maar net hoe gek u het zelf wilt maken.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/

Gerelateerde artikelen

Hart voor hout is belangrijk voor uw traprenovatie Tilburg

De rotanlamp bovenaan het lijstje met de mooiste sfeerlampen

Echt vakmanschap: glas polijsten!