Webcollection
Image default
Zakelijk

Met deze beroepen heb je altijd kans op een baan

Tegenwoordig is de baangarantie niet groot. Voor de meeste vacatures zijn er wel tientallen sollicitanten en de kans dat uitgerekend jíj die baan krijgt, is klein. Bij de volgende beroepen heb je waarschijnlijk meer geluk.

Systeembeheerder of ICT-er

Met de toegenomen digitalisering neemt de vraag naar ICT-ers en systeembeheerders enorm toe. Iedere werkplek heeft tegenwoordig computers. Een systeembeheerder of ICT-er houdt de digitale omgeving van een bedrijf draaiende en dat is een grote verantwoordelijkheid. Heb je affiniteit met de digitale wereld en de techniek erachter? Dan kun je je ook gaan verdiepen in projecten en werkzaamheden die in de toekomst gedigitaliseerd of gerobotiseerd worden. Zo ben je al een expert en gaan bedrijven jouw als eerste benaderen voor een baan.

Praktische beroepen

Een verzamelkopje voor beroepen waar je echte vakkennis voor nodig hebt en de nodige praktische ervaring hebt of wilt opdoen. Misschien heb je het zelf al gemerkt toen je ging kijken voor een schutting of nieuwe keuken: de agenda’s van deze bedrijven zijn stampvol, doordat weinig mensen kiezen voor deze beroepen. Systeembeheerder, loodgieter of dakdekker: een beroep waarin je veel werk vind en waar je ook altijd wel werk zult hebben. Praktische beroepen vergen meer van je lichaam dan anderen, maar je kunt wel met trots terugkijken op je werk en krijg je er heel veel blije klanten voor terug.

Werken in de zorg

Door de coronacrisis blijkt maar weer hoe belangrijk zorgmedewerkers zijn. Er is niet alleen vraag naar artsen, maar ook naar verpleegkundigen op alle niveaus. Houd je er van om contact te hebben met mensen en ben je een zorgzaam type, dan moet je een baan in de zorg zeker overwegen. Vaak zijn er ook doorgroeimogelijkheden. Als verpleegkundige of arts moet je natuurlijk bereid zijn om extra uren en weekenddiensten te draaien. Net als een systeembeheerder moet je ook stressbestendig zijn en dingen ter plaatse kunnen oplossen. Je kunt ook verder kijken dan de reguliere zorg: denk bijvoorbeeld ook aan specialismen zoals tandheelkunde.

https://www.ictvacatures.me/vacature-systeembeheerder/