Webcollection
Image default
Bedrijven

Een bouwafval container huren en plaatsen

Wanneer je een bouwafvalcontainer gaat huren dan wordt deze altijd voor je geplaatst. Als je deze container op je eigen terrein neerzet dan is er voor de plaatsing geen vergunning nodig. Plaats je de container in een openbaar gebied dan moet je waarschijnlijk een vergunning hebben. Het is handig om dit voordat je een bouwcontainer gaat huren uit te zoeken. Dit kan via de gemeente gedaan worden. Als je dit eenmaal hebt uitgezocht dan kun je gaan kijken of je een bouwcontainer kunt huren. Wanneer dit het geval is kun je snel gaan beginnen met klussen want er mag een hoop in de container. Bovendien wordt de container als je op werkdagen hebt besteld binnen 24 uur geleverd.

Plaatsen

Als je een bouwafvalcontainer gehuurd hebt, wordt deze dus altijd voor je geplaatst. Het is belangrijk dat je op de dag en het tijdstip van plaatsing aanwezig bent op locatie. Zo kun je samen kijken waar de container precies moet komen te staan. Wanneer de container opgehaald wordt hoef je niet aanwezig te zijn. Over het algemeen is het handig om de container te plaatsen in een parkeervak. Hier past de container namelijk precies in. Als je de container in een smalle steeg wil plaatsen kun je het beste eerst even contact opnemen met het bedrijf voordat ze daadwerkelijk komen om de container te plaatsen.

Afval

In de container die je huurt in Oegstgeest mogen een aantal dingen wel, maar ook een aantal dingen niet. Wat wel in de container mag zijn puin, glas, hout, karton, kunststof, metaal, plastic en vloerbedekking. Wat er niet in de container mag zijn asbesthoudende materialen, chemische materialen, accu’s, hout, koelkasten en vriezers, dakafval, vetresten, autobanden en matrassen.

Ophalen

Is de container na het verbouwen vol? Dan wordt deze zoals gezegd weer opgehaald. Dit is kosteloos want het zit bij de prijs inbegrepen. Let wel op dat het afval niet hoger dan maximaal 20 centimeter boven de rand mag uitsteken. Ook mag er aan de voorkant, achterkant en/of zijkant niks uitsteken bij de container. Wil je liever een wissel van container als deze vol is? Ook dat is mogelijk. Geef dit bij het bestelproces aan.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/bouwcontainer-huren/