Webcollection
Image default
Bedrijven

Met de motor op vakantie

Als je op vakantie gaat, zijn er veel opties qua vervoer. Zo kan je het vliegtuig nemen, met de trein, misschien wil je zelfs liften. Een andere optie is met de motor. Veel mensen kiezen ervoor om met de chopper of motor zoals een Harley Davidson op vakantie te gaan. Het geeft een heel vrij gevoel om met de wind in je gezicht over de snelweg te scheuren naar je vakantiebestemming. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je goed voorbereid bent. Afhankelijk van waar je heengaat zal je lang op de motor zitten. Als je een Harley rijdt is een goede harley davidson rugleuning bijvoorbeeld erg belangrijk. Anders kan de rit snel oncomfortabel worden.

 

Onderdelen vervangen

Aangezien een motorrit naar je vakantiebestemming een hele onderneming zal zijn, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zo zul je misschien de wat oudere onderdelen van je motor moeten vervangen zodat je niet voor obstakels komt te staan op de weg erheen. Overweeg bijvoorbeeld om nieuwe progressieve schokbrekers aan te schaffen, of om je spiegels te vervangen. Controleer of alles nog steeds naar behoren werkt: doen de remmen het nog? Is er geen sprake van roest of verslechtering? Dit kunnen flinke uitgaven zijn, maar het is beter om vooraf te investeren dan om onderweg ergens stil te moeten staan omdat je niet meer door kunt rijden.

 

Extra voorbereidingen

Naast de juiste onderdelen tijdig en professioneel vervangen, zijn er extra voorbereidingen die je moet treffen. Als je op vakantie gaat, zullen de meeste mensen spullen mee willen nemen. Een zadeltas is hier de perfecte oplossing voor, omdat je er veel in kan doen en je ze gemakkelijk aan je zadel vast maakt. Je kan rondkijken in je lokale motorzaak, maar je kan ook online zadeltassen motor kopen. Bij de meeste webshops worden opties vergeleken op verschillende vlakken zoals prijs, kwaliteit en materiaal. Zo kan je makkelijk de juiste zadeltas voor jouw vakantie vinden.

 

Alleen of met een groep

Als je klaar bent met onderdelen vervangen en voorbereidingen treffen, moet je de vakantie nog inbeelden. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om alleen op vakantie te gaan, maar je kan ook in een groep reizen. Motorvakanties worden vaak in groepen gehouden. Vaak vormen harleybestuurders en andere motorbestuurders hechte vriendschappen, waardoor een groepsvakantie erg goed mogelijk is. Met je vrienden op vakantie gaan kan ook zorgen voor ervaringen die je in je eentje nooit zou durven. Andere mensen dagen je altijd meer uit dan je jezelf durft uit te dagen, waardoor je in situaties terechtkomt waar je alleen niet van zou durven dromen.

 

Waarheen

Als je met de motor op vakantie gaat, zijn er bijna geen limieten. Natuurlijk ben je wel gebonden aan de omgeving. Zo zal het lastig worden om over de zee te reizen, tenzij je een pond neemt. Verder moet je bepalen wat voor soort vakantie je wilt hebben. Het is mogelijk om één bestemming uit te kiezen en hier een lange tijd te blijven, maar voor veel bestuurders is het motorrijden net zozeer de vakantie als de momenten eromheen. Overweeg dus om meerdere bestemmingen uit te kiezen en overal kort te blijven. Zo ontdek je ook een beetje de wereld om je heen en verbreed je je horizon