Webcollection
Image default
Hobby en vrije tijd

Holnieten worden veel gebruikt en bewijzen hun waarde

Het gebruik van holnieten is gevarieerd

Holnieten heb tal van toepassingsmogelijkheden. De holniet wordt gebruikt in allerlei textielsoorten, leermaterialen, zeilen en doeken om twee losse stukken materiaal klemvast aan elkaar te bevestigen. Holnieten bestaan uit twee losse, holle klinknagels die met een speciaal apparaat, een holnietstempel, in elkaar gedrukt worden zodat ze stevig blijven zitten.

De nieten hebben diverse voordelen. Zo zijn ze eenvoudig vast te zetten, zijn ze erg goedkoop en verkrijgbaar in tal van uitvoeringen, kleuren en groottes. De nieten hebben minstens een bolle kant, maar ook is het mogelijk om te kiezen voor twee bolle zijden. De holnieten kunnen in veel materiaalsoorten gebruikt worden om ze aan elkaar vast te maken, zoals in lederen voorwerpen, textiel, katoen, maar ook in karton of plastic.

 

Welke holnieten zijn er allemaal & hoe worden ze bevestigd?

De holniet wordt wel mannetje-vrouwtje of jongen-meisje genoemd, vanwege de tweedelige samenstelling. Qua kleuren zijn er onder meer holnieten van nikkel(deze zijn zilverkleurig), brons (deze hebben de kleur antraciet of zwart) en in antieke kleurstijlen (deze nieten zijn lichtbruin). Verder zijn er maten in het assortiment van 7 mm tot 11 mm. Ze worden vastgezet met een speciaal holnietstempel en zo stevig op elkaar bevestigd.

 

De online collectie biedt veel keuze

Wilt u ook een serie holnieten kopen voor een mooie prijs, kijk dan eens in de online collectie van RitomShop. En bekijk een grote voorraad aan diverse maten en soorten, die snel geleverd kunnen worden. Als u eerst een beoogde soort holniet wilt proberen