Webcollection
Image default
Vervoer en transport

Je kosten reduceren door een track en trace systeem

Een goede track en trace systeem, dat zie je steeds vaker. Eigenlijk kunnen we allemaal niet meer zonder. Je bestelt je pakket online, krijgt een bevestigingsmail met daarin een track en trace code om jouw pakket te kunnen volgen. Zo weet je precies waar je pakketje is en weet je ook of het pakket al onderweg is naar jouw adres. Veel online webshops maken gebruik van dit track en trace systeem. Zij werken vaak samen met postorderbedrijven die track en trace codes versturen naar de klanten. 

Voertuigen tracken

Niet alleen op online pakketten kun je het track en trace systeem toepassen. Het track en trace systeem is ook te gebruiken om je eigen voertuigen van je bedrijf te tracken. Als jij een bedrijf hebt waar je lease auto’s hebt, weet je ook dat ieder jaar de Belastingdienst weer vraagt naar de maximale 500 kilometer die privé gereden mag worden door je werknemers. Om dit in de gaten te houden kan je gebruik maken van een track en trace systeem. Dit systeem is helemaal geen hoge uitgavenpost, maar kan je wel enorm schelen in andere kostenposten. Zo kunnen de kosten voor de brandstof van de auto enorm worden gereduceerd. Ook zullen je werknemers efficiënter gebruik maken van de auto, waardoor je daar ook bespaart op je kosten. Door op ieder moment van de dag te kunnen zien waar je voertuigen zich over geheel de wereld bevinden, houd je controle op je kosten. 

Administratie

Naast alle eerder genoemde voordelen van een track en trace systeem, is het track en trace systeem ook een goede hulp voor je administratie. Je hoeft niet langer van al je voertuigen precies bij te houden hoeveel zij hebben gereden en zo kun je de tijd die je daarmee bespaart voor iets belangrijkers gebruiken, wat uiteindelijk tijd en geld kan besparen. Je administratie wordt automatisch voor je bijgehouden door het track en trace systeem.